Problem z sygnałem internetu, z routera Asus RT-G32

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
isabo
Początkujący użytkownik forum

Problem z sygnałem internetu, z routera Asus RT-G32

Post autor: isabo »

Witam! Od jakiegoś czasu mam pewne problemy z internetem w laptopie. Przedtem nie miałam takich problemów to znaczy, przerywa mi internet :( Do routera mam podłączony modem. Ponieważ mam dwa kompytery jeden stacjonarny a drugi przenośny. I na tym przenośnym przerywa mi net. Nie wiem czym to jest spowodowane i jakby mógłby mi ktoś pomóc... :cry: Probowałam rozwiązać problem przez diagnostyke ale to nic nie dało: resetowałam kartę sieciową, szukałam nowego ip aut., resetowałam router i modem. Ale to nic nie dało :< Pomocy!!!
Iza
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Problem z sygnałem internetu, z routera Asus RT-G32

Post autor: Szadzik »

isabo pisze:Witam! Od jakiegoś czasu mam pewne problemy z internetem w laptopie. Przedtem nie miałam takich problemów to znaczy, przerywa mi internet :( Do routera mam podłączony modem. Ponieważ mam dwa kompytery jeden stacjonarny a drugi przenośny. I na tym przenośnym przerywa mi net. Nie wiem czym to jest spowodowane i jakby mógłby mi ktoś pomóc... :cry: Probowałam rozwiązać problem przez diagnostyke ale to nic nie dało: resetowałam kartę sieciową, szukałam nowego ip aut., resetowałam router i modem. Ale to nic nie dało :< Pomocy!!!
Niezbyt dokladnie opisalas problem.

1. Jaki router.
2. Jaki dsotawca.
3. Co dokladnie sie dzieje, jakies bledy?
4. Jaki laptop, stary, nowy.
5. Jaki system operacyjny na laptopie.

daj odpowiedzi na te pytania a moze cos uda sie pomoc.
Back to the Future ;)
isabo

1. Asus RT-G32
2.Multimedia
3. Inernet mi przrywa, robie cos na laptopie i zanika co chwile, raz jest a raz nie ma tak jakby cośz zasięgiem, ale dzwoniła do usługodawcy i mówią że wszystko jest wporządku z sygnałem internetu.
4.Laptop nowy, FUJITSU SIEMENS AMILO Li3710
5.Windows Vista Basic
Iza
Reset
Stały użytkownik forum

???

Post autor: Reset »

Czy musisz resetować laptopa żeby sie połączył od nowa czy nie ????

I czy są problemy przy połączeniu bez resetu laptopa ????
isabo

nie nie musze restartować laptopa, a jak dłużej nie ma to poprostu wyszukuje sieć jeszcze raz i od nowa sie łączę ale i to czasem nei pomaga bo chwile potem znowu nie ma :|
Iza
ODPOWIEDZ