Mam ostatnio trochę problemów z netem... posiadam laptopa i neta radiowego podlączonego do rutera i AP . Od niedzieli net mi muli strony www wczytują się wolno czasami to i forum ładuje się na raty....

Moderator: Moderatorzy
Ależ mnie rozbawiła ta historiaAifam pisze:Dodam że antenę gdy chciałem wyżej powiesić co za tym idzie potrzebowałem dłuższego kabla nie dało się jej rozkręcić ( bo panelowa i wszystko zanitowane ) to gość od neta odcią kabel i dosztukował nowy...
Jeśli to router WiFi, to generalnie im wyżej tym lepiej, choć oczywiście nie kilka centymetrów od sufituAifam pisze:Tak w ogóle ruter może stać na meblach? czy lepiej gdzieś niżej ??
Nie no wtedy to jeszcze ja miałem PC-ta i potrzebowałem dłuższego kabla... normalnie a jak chciałem żeby był lepszy sygnał musiałem przewiesić antenę... która była podlączona do PCI . A od 3miechów mam laptopa i podłączony jest jak opisałem i ruter jak i AP stoi na szafie przy oknie więc kilka metrów owego kabla jest mi zbędne.... .Ależ mnie rozbawiła ta historia
Gdyby to był jakiś porządny dostawca, to zamiast kabel antenowy przedłużać skróciłby go do minimum i podłączył pod AP w puszce hermetycznej a do domu pociągnął skrętkę. Albo zastosował nanostation. Może jeszcze to dosztukowanie kabla polegało na przecięciu, splątaniu drucików i oklejeniu taśmą izolacyjną? Nie takie rzeczy się widziało na http://uryna.net/
Jo_gurt pisze:Ciężko powiedzieć czyja to wina.
Tu macie odpowiedź, bo takieBlido pisze:Gdyby to był jakiś porządny dostawca
to kto wie jak u niego baza jest skonstruowana, jak to dzieli i jakie ma wyjście na światBlido pisze:dosztukowanie kabla polegało na przecięciu, splątaniu drucików i oklejeniu taśmą izolacyjną