Witam Was!
Jestem tu nowy, znalazłem forum gdzie mozna poradzic sie w sprawie "radiowki".
Druga sprawa: moj provider udostepnia mi Net i wlasny sprzet. Niestety jest on chyba slabej jakosci: karta Surecom na chipsecie Ralink RT 2400, do ktorej nie ma sterów nowszych niz z 2003r. Wydaje mi sie ze ta karta nie wyrabia. Jaka karte polecacie do 120 zł ?
Czy kabel H155 to standard czy sa lepsze ? Jesli tak to jaki?
Czy brud na parabolce (czaszy) ma wplyw na zakłocanie sygnału?
W karcie sieciowej mam dwa parametry: Signal Strength ( skacze miedzy 50 a 65%) oraz Link Quality ktory non-stop wykonuje duze skoki: miedzy 40 a 85% - o czym mowi ten drugi parametr i jaka jest przyczyna takich skoków?
Konfiguracja komputera: Windows 2003 Server PL SP1 + Sempron 2GHz, 512 MB RAM, sieciowa: SURECOM EP-9321, odleglosc do AP - ~1,5 km w linii prostej, przestrzen Fresnela jest calkiem OK, koncowki prawidlowo zarobione.
Kłopoty z radiowym Netem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Kłopoty z radiowym Netem
Witaj!Markow pisze:Pinguje brame domyslna i odpowiada w dosc krotkim czasie: 4-20ms.[...]Oczywiscie w tym momencie Net nie działa.
Czy w tym czasie możesz pingować jakieś zewnętrzne adresy?
np:
Kod: Zaznacz cały
ping www.wp.pl
oraz
ping 212.77.100.101
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Kłopoty z radiowym Netem
Na zewnętrznych jest troche inaczej. Gdy pinguje to pakiety sa odbierane i wysyłane ale zachowuja sie dziwnie: czasem odbierane sa po 1-2 pakiety a czasami po 50-100. W tym czasie pingi sa w granicach 30-100ms.
Dlaczego tak sie dzieje?
Dlaczego tak sie dzieje?