Freedom Pro - problem z dostępem z zewnątrz do routera

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wjedrusik
Początkujący użytkownik forum

Freedom Pro - problem z dostępem z zewnątrz do routera

Post autor: wjedrusik »

W dniu 24 listopada 2009 złożyłem pisemną reklamację do operatora, że ogranicza dostęp do poprawnie skonfigurowanego routera za pośrednictwem usługi DynDNS (umożliwiającej, np. zdalne wejście do serwera kamer w moim domu).

Kiedy po 30 dniach od złożenia reklamacji nie otrzymałem żadnej (pisemnej lub telefonicznej) odpowiedzi, zadzwoniłem dziś, tj. 27 grudnia 2009 r., do BOK operatora Orange i dowiedziałem się następujących rzeczy:
- podobno w dniu 21 grudnia br. dział reklamacji operatora kontaktował się ze mną, co w rzeczywistości nie miało miejsca a zostało zapisane w systemie operatora,
- w odczytanej przez pracownika BOK, negatywnej odpowiedzi na moją reklamację, operator odrzuca ją ze względu na brak zapisu z rozmowy ze sprzedawcą w chwili podpisywania umowy w salonie operatora. :szok:

W odczytanym piśmie nie ma jednak jakiejkolwiek wzmianki o tym, że operator zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu świadczenia usługi, np. poprzez blokowanie dostępu na wewnętrznej, systemowej zaporze.

Czy macie już jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Jeżeli tak, to z jakimi skutkami (rozwiązanie umowy, zdjęcie blokady, itp.).
ogrodnick
Użytkownik forum

Re: Freedom Pro - problem z dostępem z zewnątrz do routera

Post autor: ogrodnick »

Hej,

Dzięki za relację, sam pewnie wkrótce napiszę reklamację.
Sposób w jaki Cię potraktowali to na oko zwykłe bezprawie.
Nie poddawaj się i proszę informuj o postępach...
Zbyt łatwo się wszyscy godzimy na to że operator
robi co chcę i schowany za fasadę kretyńskiego BOKu
skutecznie ogranicza kontakt z oszukiwanym klientem.

Fight the power!

[ciach] - ty wiesz co! Tak jak pisałem gdzieś indziej - bez głupot! Prowadzimy na forum merytoryczną dyskusję a nie jakieś dziwne krucjaty z pomocą googla.
Ej Panie admin, trochę mi tu ograniczasz freedom of speech, myślę że byłem kulturalny. Nie bądź że dobrowolnym sojusznikiem telekomunikacyjnej hydry... peace
Ostatnio zmieniony 2009-12-28, 21:18 przez ogrodnick, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ