Jak jestem połączony z siecią (Play Online) to nie mogę korzystać z pendrivów, bo komputer ich nie widzi, a znowu jak podłącze telefon pod kabel USB to tak jakby "wypchnął" modem i tracę połączenie z netem.
pomoże ktoś?

Moderator: Moderatorzy
Nie spotkałem się z takim przypadkiem.mek07 pisze:możliwe jest żeby modem USB (u mnie Huawei e156) w jakiś sposób zablokował inne porty USB?
Moim zdaniem to wina zbyt słabego zasilania jakie dostarcza koncentrator USB. Po prostu nie wystarcza na zasilanie wszystkich portów USB (na maksymalnym poziomie tj. 500mA) na raz. Radziłbym kupić aktywny HUB USB (czyli taki z własnym zasilaniem) i wtedy powinno działać dobrze.mek07 pisze:Jak jestem połączony z siecią (Play Online) to nie mogę korzystać z pendrivów, bo komputer ich nie widzi, a znowu jak podłącze telefon pod kabel USB to tak jakby "wypchnął" modem i tracę połączenie z netem.
Jeśli koncentrator nie jest w stanie zasilić wszystkich portów USB. Czyli powiedzmy ma 4 porty USB, ale sumaryczny prąd jaki może podać na wszystkie porty jest powiedzmy 750mA. To coś takiego nie pomoże. Bo koncentrator nie będzie w stanie zasilić wszystkich urządzeń nawet jak będą włączone przez takie rozgałęźniki (skąd by miał na to wziąć dodatkowy prąd?). Dopiero może pomóc jeśli taki rozgałęźnik będzie podłączony pod dwa porty które są sterowane przez dwa różne koncentratory na płycie głównej. Ale nie wiem czy wtedy nie byłoby problemów z prądami wyrównawczymi (mogłyby spalić płytę główną, modem lub koncentratory). A najczęściej wszystkie porty zewnętrzne są sterowane tym samym koncentratorem, zatem takie coś nie pomoże. Jedyne wyjście to używać mniej urządzeń na raz, albo aktywny koncentrator z odpowiednią wydajnością.ra-v pisze:a jak myślisz, czy taki pomoże kabel jak do modemów ZTE MF636, czyli rozgałęźnik