potrzebuję pomocy iplus ;(

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
swiderek
Początkujący użytkownik forum

potrzebuję pomocy iplus ;(

Post autor: swiderek »

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów
Sprowadza mnie tutaj problem z iplusem mianowicie wszystko bylo w porządku zasięg HSDPA / 3G transfer dochodzący do 280 kb/s. Wszystko się popsuło gdy zainstalowalem pewien program noszący nazwę Invisible Browser a tu krotki jego opis. Ale krotko mowiac to program ktory zmienial ip chcialem go zainstalowac poniezwaz chcialem obejsc limity na rapidzie i niestety zaintalowalem go włączyłem i nacisnalem change IP potem go usunąlem i chcialem sciagnac jakis tam plik i przezylem koszmar 8 kb/s tak spadlo zrobilem formata i dalej tak slabo chodzi. Prosze pomozcie mi, powiedzcie co to moze byc :( przypomne ze posiadam IPLUSa i modem huawei E630 i jeszcze nie wiem jak to wygladalo wczesniej ale protokol IPv6 pisze ze jest ograniczony :(

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-09, 18:10 ]
Poprawa słowotoku na jakieś sensowne zdania i ortografii! Na forum nie używamy wulgaryzmów!
Ostatnio zmieniony 2010-01-09, 18:09 przez swiderek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: potrzebuję pomocy iplus ;(

Post autor: paweliplus »

A skąd sciągasz pliki , że taki słaby transfer ?
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
swiderek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: swiderek »

sciągam ze stronek ;) z których wczesnieł szło jak marzenie :)
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Program maskuje IP. Tylko po co ci maskowanie IP skoro Plus i tak ma wpólne (jakby nie było zamaskowane) IP z kilkoma tysiącami użytkowników? Można spróbować ściągać z Rapida przy pomocy proxy. Trywialnie - jeśli maskujesz IP tzn. że ściągasz przy pomocy innego serwera, z którego pewnie korzystają inni użytkownicy.

Ale wiesz - ilość adresów IP i tak jest ograniczona, więc nie masz gwarancji, że dany maskowany IP nie był wcześniej używany.

Aby ściągać dużo z Rapida to w moim mniemaniu kombinacji jest więcej niż straconego czasu, więc chyba taki tok myślenia jest nieopłacalny. Możesz kupić abonament w Rapidzie albo zewnętrzny dynamiczny lub statyczny IP w Plusie.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

swiderek pisze:i przezylem koszmar 8 kb/s tak spadlo zrobilem formata i dalej tak slabo chodzi.
Ja obstawiam limit, choć jest 2 razy za dużo. Jak sformatowałeś kompa to po tym programie nic nie zostało. W ustawienia modemu raczej nie miał jak zaingerować.
ra-v pisze:albo zewnętrzny dynamiczny lub statyczny IP w Plusie.
Do ściągania z rapida nic nie trzeba kupować, wystarczy się rozłączyć i połączyć ponownie. Standardowy IP w plusie to zewnętrzny nie w pełni routowalny.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

krystianb pisze:Do ściągania z rapida nic nie trzeba kupować, wystarczy się rozłączyć i połączyć ponownie.
Ale wtedy wybierze inny IP z którego pewnie i tak ktoś skorzystał.
Wiem, mam, próbowałem. Albo mam pecha z losowanie IP albo to nie ma sensu. IPków jest chyba 32 tys do wylosowania na 1 serwer. Ile jest serwerów to nie wiem - u mnie głownie łączy się "przez" Bydgoszcz, Warszawę i Poznań.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ra-v pisze:Ale wtedy wybierze inny IP z którego pewnie i tak ktoś skorzystał.
Wiem, mam, próbowałem. Albo mam pecha z losowanie IP albo to nie ma sensu.
Ja rzadko korzystam z rs'a ale w playu jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło. Chyba masz pecha...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ra-v pisze:Tylko po co ci maskowanie IP skoro Plus i tak ma wpólne (jakby nie było zamaskowane) IP z kilkoma tysiącami użytkowników?
Skąd to wziąłeś? Ja mam prawie normalne zewnętrzne IP z tym, że tuch inicjowany ze strony internetu jest zablokowany. A ściągać z rapida mogę ile wlezie ;)
ra-v pisze:Aby ściągać dużo z Rapida to w moim mniemaniu kombinacji jest więcej niż straconego czasu,
Wystarczy się rozłączyć i połączyć ponownie i można (nawet na standardowym IP) ciągnąć dalej (o ile są wolne sloty dla darmowych userów oraz nowy IP nie był wcześniej użyty w RS, ale to mi się nie zdarzyło ani razu).
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ