Moderator: Moderatorzy
Jak masz pare tysiecy... ;]ŁukaszII pisze:wzmocnienie sygnału
3G to jest ogólnie mówiąc UMTS oraz HSDPA więc, aby mieć HSDPA musisz być w zasięgu 3G, o co Ci chodzi ? Mówiąc 3G masz na myśli UMTS, którego nie chcesz tak ? Powiem Ci jak to jest, jak będziesz miał wystarczająco mocny sygnał jak kupisz antenkę to będziesz łapał HSDPA a jak słabszy to UMTS. Ale nie wydaje mi się, aby były problemy z odbiorem HSDPA. Z tego co zauważyłem to z centrum Osin do Nowych jest ~8 km, a nie 5km, ale ty może nie mieszkasz w samym centrum Osin to OK, do tego po drodze masz dość dużo lasu, co jest właśnie głównym problemem.ŁukaszII pisze:ale rozwinięcie technologi 3G czyli HSDPA daje mi super wyniki ale mam pytanie czy po dodaniu anteny która będzie odpowiednia aby odbierać sygnał HSDPA to zwiększy się tylko HSDPA czy również 3G którego nie chce i czy zwiększy sie prędkość internetu???
Jeżeli łapiesz czasem sygnał 3g bez anteny to jak ją dokupisz na pewno wzmocni sygnał a czy prędkość się zwiększy to trudno powiedzieć najlepiej jak byś to jakoś przetestował na przykład u jakiegoś znajomego który bliżej nadajnika mieszka dasz mu swój modem i sprawdzicie. Zresztą kupioną antenę zawsze możesz oddać do sklepu i odzyskać kasę jak nie będzie działać.ŁukaszII pisze:Ale czy ta antena na pewno pomorze
Wątpię, aby w Mińsku Mazowieckim mieli dobre jakościowo anteny do UMTS, nie wiadomo czy w ogóle w jakimś sklepie dostaniesz taką antenkęŁukaszII pisze:Modem poszedł za okno i ze złapaniem sygnału 3G nie ma problemu ale transfer jest niski.Szukam jakiegoś sklepu w Mińsku Mazowieckim gdzie takowe anteny można kupić
Czy tak trudno przeczytać opis aukcji?ŁukaszII pisze:Cy to jest na jakichś warunkach
Coś w tym stylu. Jak zamontujesz tak żeby nie było śladów to pewnie będziesz mógł zwrócić.ŁukaszII pisze:To znaczy że gdybym ją zamontował to nie mógłbym jej zwrócić?