Moderator: Moderatorzy
Niestety dzwoniłem do TP w celu zawarcia umowy. Niestety od razu dostaje informacje o braku wolnego portu. Każą mi czekać aż ktoś zrezygnuje z łączaja.michal pisze:Podpisać umowę w TP na rok. Po roku przejść na Netię bo nie będzie TP miała argumentu.
Oczywiście,że argument będzie.ja.michal pisze:Po roku przejść na Netię bo nie będzie TP miała argumentu.
Zwyczajny.ja.michal pisze:Jaki?
Pytanie,czy portów DSL,czy telefonicznych.mały73 pisze:Dużo portów się zwolniło.
10/11 lat w telekomunikacji to wieki.mały73 pisze:Cała infrastruktura u nas była zakładana w 99/2000 roku więc taka stara nie jest.
Żeby zamówić Internet musiałem zmienić łącze z cyfrowego na analogowe. Tyle wiem. O tamtej pory rozchodzi się tylko o wolne porty. O nic więcej.Bynajmniej taką dostaję informacje po zawarciu umowy i weryfikację możliwości technicznychPatryk pisze:mały73, mi się nie podobają te "łącza cyfrowe".
Czy czasem nie chodzi o analogowe linie zwielokrotnione cyfrowo za pomocą PCM ?
Bo jakoś nie chce mi się wierzyć,że wszystkim w Twojej miejscowości pozakładali ISDN
No to zapytam "obrazkowo" - czy przed zmianą na linię analogową miałeś w domu podłączone do gniazdka telefonicznego takie pudło:mały73 pisze:Tyle wiem.
No to nie miałeś też linii cyfrowej,a analogową zwielokrotnioną za pomocą cyfrowego urządzenia,tzw.peceemki (od modulacji PCM).Nic takiego nie miałem. Po prostu gniazdko i telefon