Pole elektrostatyczne modemu AnyData ADU-635WA
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pole elektrostatyczne modemu AnyData ADU-635WA
Czy ktoś z użytkowników używających ADU-635WA odczuł, że się elektryzuje?
Od jakiegoś czasu dotykając do przedmiotów przewodzących prąd zauważyłem (i poczułem) przeskakiwanie iskry ze mnie na ten materiał. Czas od kiedy to zauważyłem zbiegł się z czasem rozpoczęcia używania tego modemu. Czy ktoś z was dotykając jakiegoś przedmiotu też czuje i widzi iskrę?
PS. Dałem do technicznego, bo tu najlepiej pasuje.
Od jakiegoś czasu dotykając do przedmiotów przewodzących prąd zauważyłem (i poczułem) przeskakiwanie iskry ze mnie na ten materiał. Czas od kiedy to zauważyłem zbiegł się z czasem rozpoczęcia używania tego modemu. Czy ktoś z was dotykając jakiegoś przedmiotu też czuje i widzi iskrę?
PS. Dałem do technicznego, bo tu najlepiej pasuje.
Ostatnio zmieniony 2010-03-07, 22:26 przez ryba825, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pole elektrostatyczne modemu AnyData ADU-635WA
Tak, to normalne zimą, w suchych ogrzewanych pomieszczeniach z panelami na podłodze. Ja tak mam i jestem pewny że to jest bez związku z WiFi, telefonami itp.ryba825 pisze:Czy ktoś z was dotykając jakiegoś przedmiotu też czuje i widzi iskrę?
Zależy w jakich pantoflach/butach się chodzi, jaka wilgotność itp. Jak się chodzi boso tego problemu nie mam.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie mam paneli tylko jakąś wykładzinę wyglądającą jak panele. Tylko, że wcześniej w grudniu, czy nawet w zeszłym roku jakoś tego nie miałem.wojteks pisze:panelami na podłodze
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ona się elektryzuje jeszcze bardziej niż panele.ryba825 pisze:Nie mam paneli tylko jakąś wykładzinę wyglądającą jak panele.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dla sprostowania tytułu dodam, że w temacie mowa o polu elektrostatycznym, a nie elektromagnetycznym. Warto by poprawić. Autor potrafi (edycja 1. posta) czy ja mam to zrobić?
Naj prawdopodobniej PVC (polichlorek winylu) świetnie elektryzujące się tworzywo. Chyba tylko swetry z poliakrylu je przebijają.ryba825 pisze:jakąś wykładzinę wyglądającą jak panele.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Potrafię, potrafię. Nie raz nie dwa się edytowało posty. A forum (jego kod) znam od podszewki (mam na dysku twardym).krystianb pisze:Autor potrafi (edycja 1. posta) czy ja mam to zrobić?
Trochę boli jak iskra przeskakuje ze mnie, ale też u mnie trochę rozśmiesza.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pewnie masz bardzo suche powietrze w mieszkaniu. Radziłbym zastosować nawilżacz powietrza. Przez co elektryzowanie zmniejszy się, a i będzie się zdrowiej żyłoryba825 pisze:Trochę boli jak iskra przeskakuje ze mnie, ale też u mnie trochę rozśmiesza.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Bardzo bardzo suche. Muszę się za czymś rozejrzeć.YaHooo pisze:Pewnie masz bardzo suche powietrze w mieszkaniu
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
ryba825, co Ty w samolocie mieszkasz?
Tam wilgotność na poziomie 5%. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
W samolocie, ale na zimę trochę za bardzo podkręcone ogrzewaniem mam.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie jest najlepiej. Temu się tak elektryzujesz.ryba825 pisze:Bardzo bardzo suche.
Pozdrawiam YaHooo