Mam problem z otworzeniem jednego pliku pdf na komputerze.Niestety, ale wyskakuja mi bledy.Czy wie ktos moze dlaczego sa te bledy i jak otworzyc ten plik?
Pierwszy blad przy probie otwarcia:

Pozniej drugi blad:

Moderator: Moderatorzy
Inne działają poprawnie? Jeśli tak to plik jest uszkodzony. Jeśli inne nie działają zastosuj się do rady YaHooo.bombel201 pisze:Mam problem z otworzeniem jednego pliku pdf
Nie ma za cobombel201 pisze:DziekiYaHooo .
Bo to jest HydePark, więc punkty pomógł są włączone. Ale przecież nie pomagamy na forum dla punktów pomógłbombel201 pisze:PS: cos nie moge dac punktu pomogl![]()
I to jest zastanawiające gdyż oba programy służą do otwierania plików PDF i skoro inne działają to nie powinno być problemu z otwarciem tego konkretnego.bombel201 pisze:Inne pliki dzialaja bez problemow poprzez Adobe Reader.
Zainstalowalem ten Foxite Reader i otworzylo mi plik bez problemow.
To prawda, lecz jeśli Acrobat Reader jest w starszej wersji, to może mieć problem z otwarciem nowszych plików. A Foxit Reader może nowszy i otwiera.Jaco pisze:oba programy służą do otwierania plików PDF i skoro inne działają to nie powinno być problemu z otwarciem tego konkretnego.
Przeniosłem do kącika technicznego, bo tu w końcu o oprogramowaniu dyskutujemy.YaHooo pisze:Bo to jest HydePark
Mam jak już Sundance_kid, wspomniała wersję 9.3.2 i nie mam z nim problemów o ile plik nie jest w jakiś sposób uszkodzony.bombel201 pisze:Mam Adobe Reader 8.To jest stara wersja?
Tak, bardzo stara. Ja też mam 9-kę. Ale zastanawiam się, czy jej nie wywalić, bo strasznie muli i długo się uruchamia. Szczególnie jak mam jakiś dokument z dużą ilością grafiki, to mi się potrafi przycinać. Pamiętam jeszcze 6-kę, nie miała takich problemów. Ale ta nie otwiera mi dużej części moich pdf'ów.bombel201 pisze:Mam Adobe Reader 8.To jest stara wersja?
W sumie racja.BliSki pisze:Przeniosłem do kącika technicznego, bo tu w końcu o oprogramowaniu dyskutujemy.
Też mam Adobe Reader 9.3.2, uruchamia się szybko, ale jak plik ma dużą zawartość to potrafi przymulić.YaHooo pisze: Ja też mam 9-kę. Ale zastanawiam się, czy jej nie wywalić, bo strasznie muli i długo się uruchamia. Szczególnie jak mam jakiś dokument z dużą ilością grafiki, to mi się potrafi przycinać.
Bo pakuje się do RAMu przy starciesp6huk pisze:uruchamia się szybko
Ja mam wywalonego Acrobata z Autostartu, więc tak lekko nie masp6huk pisze:Też mam Adobe Reader 9.3.2, uruchamia się szybko, ale jak plik ma dużą zawartość to potrafi przymulić.
Dokładnie, u klientów instaluję właśnie to. Tylko u siebie nie mogę się zebraćJo_gurt pisze:Foxit Reader jest znacznie szybszy i lżejszy (instalka 3MB vs 25MB)
Yyy...jaka jest nazwa obrazu od Acrobat Reader ? AcroRd32.exe ? Jeżeli tak, to nie mam go w autostarcieJo_gurt pisze:Bo pakuje się do RAMu przy starcie
Nie, jakoś inaczej. Nie pamiętam już.sp6huk pisze:Yyy...jaka jest nazwa obrazu od Acrobat Reader ? AcroRd32.exe ? J
Znalazłem, jednak jest w autostarcie, ale szybko może stamtąd zniknąćJo_gurt pisze:Nie, jakoś inaczej. Nie pamiętam już.
Zaraz sprawdzimy.Jo_gurt pisze:I już się tak szybko nie będzie odpalał
Nie, to co przyspiesza ładowanie Acrobata, to reader_sl.exe.sp6huk pisze:jaka jest nazwa obrazu od Acrobat Reader ? AcroRd32.exe ?
To nie wiem, u mnie bez tego muli przy włączeniu.sp6huk pisze:Wywaliłem z autostartu, i nie zauważyłem jakiegoś spowolnienia
Oczywiście, że takJo_gurt pisze:sp6huk, oczywiście kompa przerestartowałeś?
AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor - 2,7 GHz, RAM 3072 MB - więcej danych chyba nie potrzeba,YaHooo pisze:sp6huk, a może Ty masz jakiś superkomputer?
Dosłownie sekunda i już jest włączony - mam porządek w kompieYaHooo pisze:uruchamia się około 4-6 sekund
U mnie tak masakrycznie to nie wygląda, czasami co prawda "zalaguje", szczególnie przy dużych plikach ~30 MB, pobiera, pobiera i nagle z niewiadomych przyczyn staje, ale za jakiś czas znowu pobiera. Pobrałem właśnie PDF'a 30 MB, i "na luzie" sobie przeglądam - nie ma zwiechYaHooo pisze:A przewijanie dokumentu z dużą ilością grafiki to masakra
Ja w domu, to może nie. Ale w robocie na pewno mam porządeksp6huk pisze:mam porządek w kompie,
A to tu mnie rozwaliłeś... Mój C++ Builder 2009 uruchamia się kilka razy szybciej (około 8-10s), a to o wiele bardziej potężne narzędzie niż program do czytania pdf'ówartureal pisze:Jakie 6 sekund?- a nie łaska tak z 30? (512MB RAM-u).
na dodatek często ściąga różne uaktualnienia bez mojej zgodyartureal pisze:Czytnik Adobe żre dziesięć razy więcej pamięci i dokonuje przy instalacji parę setek wpisów w rejestrze;
Święte słowaartureal pisze:Przy założeniu, że 99% pdf-ów służy w sumie tylko do odczytu, a nie edycji, Acrobat okazuje się zupełnie zbędnym obciążeniem systemu.
Wchodząc na tę stronę i po wybraniu wersji jaką mam 3.2.1 nie ma do niej języka PL.The language you chose has not been translated yet.
Foxit Software now invites you to become our volunteer UI translator to localize our popular Foxit Reader into your language.
For more detailed instruction, please visit: http://languages.foxitsoftware.com/help.php