Witam.
otóż ostatnio sąsid mnie poprosił abym mu udostępnił internet przez wifi.. na dwa tygodnie . Udostępniłem. i teraz mam pytania . Chciał bym mu troche ograniczyć prędkość aby nie mógł za bardzo szaleć, proszę odpowiedx jak to zrobić ściągnąłem program netlimiter.. ale nie abrdzo wiem oco w nim chodzi. mój router to NETGEAR WGR614 v7.
Pozdrawiam
ograniczenie prędkości WIFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: ograniczenie prędkości WIFI
A zainstalowałeś ten program na komputerze sąsiada ?
-
- Użytkownik forum
a no nie
chodzi mi o cos takiego że od siebie będę mógł mu ograniczać łącze.

- wojteks
- *** Administrator ***
To musiałbyś mieć 2 karty sieciowe w komputerze i program płatny "bandwidth manager" albo zakupić dodatkowo Ovislink WL1600GL, zainstalowac na nim tomato i dopiero z niego udostępniać sąsiadowi. Inna opcja to jakiś router z modemem ADSL draytek.Dominikxp pisze:chodzi mi o cos takiego że od siebie będę mógł mu ograniczać łącze.
Nie pomagam na PW!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Niekoniecznie dodatkowo, może być zamiast Netgeara. Dominikxp ma zapewne Internet dostarczany po skrętce skoro używa obecnie tego routera. I w sumie to byłby dobry wybór, bo Ovislink WL-1600GL to dużo lepszy router, szczególnie jeśli zainstaluje się na nim Tomato.wojteks pisze:albo zakupić dodatkowo Ovislink WL1600GL, zainstalowac na nim tomato i dopiero z niego udostępniać sąsiadowi.