Skonfigurowanie routera na USB

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Skonfigurowanie routera na USB

Post autor: Lucas_21 »

Witam. Dostałem właśnie paczkę z anteną Cybertecha i routerem Edimax i chciałbym skonfigurować żeby mógł zostawić modem i router na poddaszu a w pokoju mieć tylko lapek i bez przewodowo się łączyć. Mam system Vista Basic x32. Instrukcje po polsku krok po kroku, pomagacie tutaj też w tych sprawach ?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Skonfigurowanie routera na USB

Post autor: sp6huk »

Lucas_21
Stały użytkownik forum

To też mam, ale ta instrukcja jest inna niż to co ja mam tzn. menu i opcje do ustawienia inaczej podane i co innego do ustawienia jest. Wpisałem ten adres admin/1234, ale potem nie wiem co dalej ustawiać :/
Lucas_21
Stały użytkownik forum

Mam skonfigurowany i chodzi pieknie nawet przez 2 stropy. Jaki program mam teraz ściagać żeby mieć pokazane ile mb zużyłem ? Bo w topnet info nie wiem jak to ustawić, od raz jak tylko włączam router i lapka to mam neta już na chodzie...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Lucas_21 pisze:Jaki program mam teraz ściagać żeby mieć pokazane ile mb zużyłem
Jeden z tych <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> Ja używam DU Meter i jestem zadowolony.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ