Witam
Nie moge zainstalowac wymienionego w gtytule modemu.
modem ten kiedys juz chodzil w tym systemie, ale dawno. Po tym okresie modem byl potrzebny, ale po podlaczeniu go nie widzil go program "Mobile Partrner". pomyslalem ze przeinstaluje i tak tez zrobilem. Po reinstalacji programu modem sie nie instaluje w systemie. Sam program tak, ale nie modem. Modem sie przelacza na urzadzenie o nazwie "HUAWEI mobile" i nic. Z tego co wiem to powinien sie przelaczyc na "Data interface". Wylaczanie wirtualnego CD-Rom'u tez nie pomaga. uparl sie ze chce byc "HUAWEI mobile" i koniec.
Dodam ze robilem komendy AT^U2DIAG=256 i AT^U2DIAG=257. W systemie XP wszystko dziala poprawnie.
Pomozcie bo potrzebuje tego modemu
e169
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: e169
http://sterowniki.bez-kabli.pl/phhh pisze:Nie firmware (nawet nie wiem skad go wziac)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Re: e169

No tak. Tu sa. Mowiac, ze nie wiem gdzie znalezc, mialem na mysli strone producenta.
::EDIT::
Zmiana oprogramowania sie powiodla. Teraz jest inny firmware. Niesety na viscie jest ten sam objaw co poprzednio. Wykrywany jest HUWEI Mobile i prosi o sterowniki. Jak mu wskazuje te ktore sa w katalogu z programem "Mobile Partner", to nie instaluje sie i dalej uporczywie prosi o sterowniki.
Natomiast po operacji zmiany firmare modem zacza sie instalowac od nowa na XP i tu go podpatrzylem jak to wyglada.
Wyglada to tak ze pojawia sie urzadzenie "HUAWEI Mobile" a nastepnie dwa urzadzenia "Data Interface". I oczywiscie wszystko sie instaluje jak nalezy.
A teraz ciekawostka.
Jak wspomnialem wczesniej na viscie pojawia sie urzadzenie "HUAWEI Mobile" i prosi o sterowniki. Gdy wyciagam modem i wkladam go na powrot, to sie instaluje pamiec masowa i CD-ROM. Jak odinstaluje pamiec masowa (operacja konieczna, bo to dzieki niej pojawialy sie urzadzenia "Data Interface") wtedy znowu pojawia sie wspomniane "HUAWEI Mobile". I wtedy jak nie wyciagne modemu, tylko uruchomie ponownie komputer, to wykrywane jest: "Huawei Mobile", "2x Data Interface" oraz jeszcze jedno "Huawei Mobile". W przypadku tego pierwszego huawei mobile system nie zna sterownikow i prosi o nie. Wybieram "anuluj", po czym system istaluje sterowniki do dalszych urzadzen. Oczywiscie instaluje sterowniki modemu itd.. Wtedy w systemie wszystko jest ok. Mobile Partner wykrywa modem i mozna sobie dzialac. Ale nie jest tak pieknie, bo po wyjeciu modemu i ponownym wlozeniu system przypomina sobie o urzadzeniu "Huawei mobile", ktore anulowalem podczas poprzedniej operacji. Wtedy jak juz sobie przypomni, to odinstalowuje mi modem z systemu (na chwile sie pojawia w systemie), odinstalowuje port COM, pamiec masowa i instaluje sie od nowa tak samo jak to robi kiedy sie wlozy modem do czystego systemu, czyli tylko pamiec masowa i CD-ROM.
Huawei E169 [Orange]