Witam
Znajomy ma to ustrojstwo i tak jak w temacie windowsa millenium. Stary laptop na cieniutkim celeronie i 64 mb ramu. Mam problem z samym sterownikiem do karty - nie wykrywa jej. Sterwonikow do win 98 czy win me nigdzie znalezc nie moge. Iplus manager instaluje sie w wersji 1.3 ale bez karty.
Moje pytanie brzmi: da sie to cudo jakos uruchomic w tym systemie ? Jesli tak to jak ?
Dzieki za wszelkie wskazowki.
Huawei e800 i win me
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e800 i win me
Niestety Me to dalej to samo co 98, brak sterowników, nic się nie da zrobić. Z resztą nawet nie wiem czy nie ma problemu z kontrolerem usb 2.0 jeśli taki jest w przejściówce (czy tam jest tylko 1.1? )
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kontroler powinien zabanglać (w końcu pewnie jest tam EHCI od NECa albo VIA, te dzialają w 100% pod Win98 - oczywiście na zewnętrznych sterownikach, więc i w Me powiny zadziałać), ale z modemem dużo gorzej niestety.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zastanówmy się czy w ogóle warto pracować na takim czymś jak Windows ME. Moim zdaniem jeśli nie chce się zmieniać sprzętu, to o wiele lepiej by było zainstalować na komputerze jakiegoś Linuxa.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)