W tym celu przygotowałem odpowiedni obraz iso z Mobile Partnerem najnowszym (nawet kilka sekcji dotłumaczyłem na polski), driverami itp. Ale natrafiłem na nie lada problem otóż obraz sobie spakowałem do bin programem hwiso2bin następnie zgodnie z tutorialem na tej stronie postanowiłem podmienić odpowiednią sekcje w exe'ku (w przypadku tego modemu to Bin,250,2052) z czego powstał nowy super pliczek o wadze 13mb zamiast 10 standardowych i 29 jakie mam teraz wgrane (kupiłem modem z jakimś softem przystosowanym do win/lin/mac). Jednakże przy próbie instalacji występuje błąd Fatal Error z tym że plik jako taki uszkodzony mocno nie jest gdyż znajduje urządzenie, sprawdza i dopiero na etapie Downloading software ulega wywaleniu.
Moje pytanie jest takie: czy ktoś bawił się już w coś takiego i sypnie radą gdzie popełniam kardynalny błąd?
Z góry dzięki za odpowiedź

[ Dodano: 2010-08-25, 23:21 ]
Sam sobie problem rozwiązałem (zawsze wiedziałem ze w nocy najlepiej się myśli)
Ale zostawię dla potomności sposób coby zaoszczędzić im dnia wyjętego z życia

Tak więc można sobie wejść na chińską stronę i poczytać ciekawe rzeczy link lub od razu ściągnąć http://www.sendspace.com/file/sfauzi
To co ściągniemy to jest mini studio do generowania dashboardu ^_^ Tak więc po rozpakowaniu do katalogu mp pakujemy wszystko co ma się zmieścić w modemie (maksymalny rozmiar danych jaki testowałem to 30mb nie dam gwarancji że zmieści się więcej).
Na wysokości/obok pliku tool.cmd umieszczamy exe z oryginalnym dashboardem i nazywamy go UTPS16.001.05.00.45_MAC15.001.08.01.45_LNX15.001.08.01.45.exe
Następnie wciskamy cokolwiek, potem c i enter, po kilku sekundach mielenia otrzymujemy plik UTPS16.001.05.00.45_LNX15.001.08.01.45.exe który jest naszym nowym dashboardem

W zasadzie to robi to samo co jest opisane w linku który dałem na początku czyli
Kod: Zaznacz cały
hwiso2bin custom_dashboard.iso isoimage.bin
reshacker.exe -addoverwrite original.exe, new.exe, isoimage.bin, BINARY,250,2052
Mam nadzieje że komuś się przyda.[/code]