Prosze o pomoc w związku z siecią ORANGE !!

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mixiuto
Początkujący użytkownik forum

Prosze o pomoc w związku z siecią ORANGE !!

Post autor: mixiuto »

Witajcie.
Mam taką sprawe, mianowicie:

Byłem dzisiaj w Orange aby zrezygnować z ich usług, gdyż powodem mojego niezadowolenia jest to iż w ogóle nie mam zasięgu w moim domu (mieszkam w mieście pow. 80 000) i to jest poprostu niedorzeczność !
Pan obsługujący mnie w salonie powiedział mi iż oczywiście jest to ich wina i że przysługuje mi odszkodowanie z ich winy gdyż rok temu wysłałem Orange informacje o tym fakcie (braku zasięgu) z czego otrzymalem smsa zwrotnego iż zostaną podjęte prace aby był zasięg. Do tego czasu jest bez zmian i mysle ze nic z tym nie zrobią.
Dlatego kieruje do was pytanie i prośbe:
Czy ktoś miał podobną sytuacje jak ja. Tzn: Napisał pismo do Orange i otrzymał odpowiedz oraz/ewentualnie odszkodowanie z tego tytułu.
I najważniejsze: Czy mógłby mi ktoś znajść lub ktoś ma, lub ktoś ma znajomego który ma w wesrji PDF / WORD forme takiego pisma którą mam wysłać do Orange.

Prosze o pomoc.

Kontakt GG: 7453243
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Prosze o pomoc w związku z siecią ORANGE !!

Post autor: marens »

mixiuto pisze:nie mam zasięgu w moim domu
mixiuto pisze:powiedział mi iż oczywiście jest to ich wina i że przysługuje mi odszkodowanie
Czytaliście regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych oraz ogólne warunki świadczenia usług telekomunikacyjnych? Chyba nie?!
mixiuto

Post autor: mixiuto »

Skoro Pracownik Salonu powiedzial ze jest to ewidentnie ich wina i nalezy mi sie odszkodowanie lub chociaz zerwanie umowy z ich winy.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

mixiuto pisze:Skoro Pracownik Salonu powiedzial ze jest to ewidentnie ich wina i nalezy mi sie odszkodowanie lub chociaz zerwanie umowy z ich winy.
Pracownik salonu nie jest stroną umowy, tylko PTK Centertel sp.z.o.o., w dodatku oni często nie wiedzą co mówią.
Proponuję na początek lekturę obu wymienionych przez przedmówcę dokumentów.
Awatar użytkownika
sosen86
Stały użytkownik forum

Post autor: sosen86 »

Pan to sobie może mówić. Liczy się regulamin a nie to to pan z salonu powie. Zerwanie tak ale opłatą karną.
Ostatnio zmieniony 2010-09-04, 19:16 przez sosen86, łącznie zmieniany 1 raz.
wiever

Post autor: wiever »

Ja mieszkam na obrzeżach Krakowa, i 2 z 3 głównych sieci komórkowych w Polsce mają tam zasięg na poziomie 0/1 kreski - od kilku lat... Tylko era coś z tym zrobiła, i od roku jest normalnie. Moi rodzice mają Plusa, i jak rozmawiają to co chwila rwie itp.. A mieszkam 6km od Krakowa. Więc nie dziwi mnie Twój problem, i łącze się w bólu :]
ODPOWIEDZ