Telefon typu dual SIM - czy ktoś z Was korzystał?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Telefon typu dual SIM - czy ktoś z Was korzystał?
Hej,
Mam pytanie do osób, które użytkują lub użytkowały telefon z dwoma kartami SIM dwóch operatorów (myphone, Samsung Duos itd.).
Jakie są Wasze wrażenia?
Na ile wygodne jest odbieranie połączeń i ich wykonywanie przez obydwie karty?
Jak z pocztą/internetem? Czy mogę zdecydować, z której karty jest połączenie internetowe?
Z góry dzięki:-)
Mam pytanie do osób, które użytkują lub użytkowały telefon z dwoma kartami SIM dwóch operatorów (myphone, Samsung Duos itd.).
Jakie są Wasze wrażenia?
Na ile wygodne jest odbieranie połączeń i ich wykonywanie przez obydwie karty?
Jak z pocztą/internetem? Czy mogę zdecydować, z której karty jest połączenie internetowe?
Z góry dzięki:-)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Telefon typu dual SIM - czy ktoś z Was korzystał?
Ja w tej chwili korzystam z Samsunga B7722. Co do używania dwóch kart to nie ma z tym najmniejszego problemu. Możesz wybrać z której karty zadzwonić, wysłać sms-a czy połączyć się netem. B7722 ma WIFI więć korzystająć z karty nr 1 możesz łączyć się z internetem za pomocą WIFI, a z drugiej za pomocą GPRS, EDGE, HSDPA (zależnie w zasięgu jakiej technoligii jesteś)
dkk, powiem tak - jeśli nie zależy Ci tylko na rozmowach telefonicznych ewentualnie sporadycznie pisania smsó'w to daruj sobie markę Myphone.
Jego wyposażenie z pozoru wszechstronne nie warte jest nawet 100zł. To raczej zabawka niskiej jakości.
Od lat jestem wiernym użytkownikiem Nokii ale niestety nie ma jej w dualu.
Jego wyposażenie z pozoru wszechstronne nie warte jest nawet 100zł. To raczej zabawka niskiej jakości.
Od lat jestem wiernym użytkownikiem Nokii ale niestety nie ma jej w dualu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak to nie?djdavemix pisze:Od lat jestem wiernym użytkownikiem Nokii ale niestety nie ma jej w dualu
Jeszcze goraca:
http://www.nokia.co.in/find-products/pr ... okia-c1-00
Niestety tylko jedno radio

Oraz majaca sie pokazac na dniach:
http://www.nokia.co.in/find-products/pr ... okia-c2-00
Obydwa niestety nie maja byc oficjalnie dostepne na rynku polskim - ale od czego jest internet?
Nie pomagam na PW.
key, Widocznie dlatego, że nie szukałem jej na rynek Chiński
z przyzwyczajenia kupuje się w markowych salonach a tam jej nie było. Już z góry mówię że budowa kompaktowa owszem ale nie ten styl 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A od kiedy Indie leza w Chinach?djdavemix pisze:Widocznie dlatego, że nie szukałem jej na rynek Chiński

Link byl na pierwsza lepsza stronke Noki w jezyku WWE. Telefon byl tez prezentowany na Austriackiej WWW.
I nie bedzie. W PL telefony sa doplacane przez operatorow, wiec Nokia na pewno nie pozwoli sobie na wprowadzenie telefonu umozliwiajecego na raz korzystac z dwoch roznych operatorow.djdavemix pisze:markowych salonach a tam jej nie było
Telefon jest zdecydowanie low-costowy - C1 ma sie miescic w 120 PLN, C2 w granicy 200 PLN. IMHO Nokia bada rynek, zanim wypuszcza drozsze wersje.djdavemix pisze:Już z góry mówię że budowa kompaktowa owszem ale nie ten styl
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Tu się Panowie rozpisali o Nokiach a ja wrócę do MyPhone:-))
Zależy mi na telefonie, w którym ktoś (nie dla mnie) będzie mógł mieć dwie karty SIM dwóch operatorów i z obydwu odbierać połączenia - jak to wygląda w praktyce? Czy te karty obydwie są zalogowane do sieci? Czy jak zadzwonię na którykolwiek z tych numerów, dodzwonię się do tej osoby?
Zależy mi na telefonie, w którym ktoś (nie dla mnie) będzie mógł mieć dwie karty SIM dwóch operatorów i z obydwu odbierać połączenia - jak to wygląda w praktyce? Czy te karty obydwie są zalogowane do sieci? Czy jak zadzwonię na którykolwiek z tych numerów, dodzwonię się do tej osoby?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
C1 na eBayu są w okolicy 200zł. Z przesyłką wyjdzie koło 250zł. Kraje z reguły to Indie, Filipiny i Australia.key pisze:Telefon jest zdecydowanie low-costowy - C1 ma sie miescic w 120 PLN, C2 w granicy 200 PLN. IMHO Nokia bada rynek, zanim wypuszcza drozsze wersje.
C2 coś nie widzę.
W sumie jako awaryjny telefon to nie głupi model ten C1.
dkk, tak - dwie karty SIM działające równolegle (w tym samym czasie) - wykorzystane możliwości dwóch telefonów w jednym
to tyle jeśli chodzi o tę funkcję.
Pozostałe funkcje albo raczej możliwości to możliwości telefonu z okresu około 2002 roku.
W codziennym użytkowaniu Nokia 3510i była by wówczas dużo lepsza - pomimo braku aparatu i ekranu dotykowego no i "dualu"

Pozostałe funkcje albo raczej możliwości to możliwości telefonu z okresu około 2002 roku.
W codziennym użytkowaniu Nokia 3510i była by wówczas dużo lepsza - pomimo braku aparatu i ekranu dotykowego no i "dualu"

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie trawię tego telefonu.djdavemix pisze:Nokia 3510i
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jest jeszcze nowy i kiepsko dostepny. W granicy miesiaca ceny sie ustabilizuja.ja.michal pisze:C1 na eBayu są w okolicy 200zł.
W.g. Kolegow z pracy siedzacych w Indiach, jeszcze nie ma go w sprzedazy (mial byc jakies dwa tygodnie temu). W kazdym razie jak tylko wyjdzie to dostane paczkeja.michal pisze:C2 coś nie widzę.

Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
djdavemix - dzięki za info:)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
key, ale na eBayu trochę jednak tego jest. Zobacz sobie sam.
dkk, jak znajdę go w domu to Ci mogę opisać funkcje
jakiś model z TV.
Jedyne co było w nim ciekawe to zmiana głosu"w locie" podczas rozmowy np.kobiety - do wyboru kilka możliwości
Pozostałe funkcje: obsługa MP3 - ograniczenie wielkości pliku, po przekroczeniu którego go nie odtworzy
Aparat foto - jakiś prototyp - zero jakości
I inne zjawiska, których raczej pamiętać nie chcę
Jako telefon (i tylko telefon: rozmowy) spisywał się dobrze.

Jedyne co było w nim ciekawe to zmiana głosu"w locie" podczas rozmowy np.kobiety - do wyboru kilka możliwości

Pozostałe funkcje: obsługa MP3 - ograniczenie wielkości pliku, po przekroczeniu którego go nie odtworzy
Aparat foto - jakiś prototyp - zero jakości
I inne zjawiska, których raczej pamiętać nie chcę

Jako telefon (i tylko telefon: rozmowy) spisywał się dobrze.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To co jest dostepne na Ebay'u niekoniecznie jest w rekach wystawiajacego. W indyjskich shopach sa dostepne pojedyncze C1, C2 mialo sie pojawic na poczatku tego miesiaca, ale do tej pory koledzy nie widzieli ani jednego na zywo.ja.michal pisze:na eBayu trochę jednak tego jest
Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To, że sklepach na półkach nie ma to nie znaczy, że nie sprzedają.
Skoro coś wystawiasz to to masz. Najbardziej wiarygodna wydaje się Australia jednak.
Skoro coś wystawiasz to to masz. Najbardziej wiarygodna wydaje się Australia jednak.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Taktyka firm w stosunku do nowosci jest zawsze taka sama:ja.michal pisze:To, że sklepach na półkach nie ma to nie znaczy, że nie sprzedają.
1.) produkcja x tys sztuk
2.) rozprowadzenie do punktow dystrybucji
3.) otwarcie sprzedazy w konkretny dzien
4.) analiza rynku
5.) decyzja go/no go
6.) kontynuacja produkcji
Jak sprzet jest oficjalnie dostepny, a nie ma go na sklepach to jestes gdzies miedzy punktem 4 a 6. I wtedy masz jeszcze na rynku pojedyncze egzemplarze z 1. serii.
Taaaaa.... A swistak siedzi....ja.michal pisze:Skoro coś wystawiasz to to masz.
Caly "internet busines" opiera sie na sprzedazy sprzetu lezacego na magazynie u dystrybutora/importera. Zamawiasz sprzet dopiero w momencie gdy klient go zaplacil - zero ryzyka, zero inwestycji. Przyjrzyj sie uwaznie wiekszosci aukcji (niezaleznie czy Allegro czy ebay) - szczegolnie opisom typu "wysylam dzien/dwa po otrzymaniu zaplaty", "czas oczekiwania x dni" lub "nie wysylam za pobraniem".
Najbardziej wiarygodny jest kolega w indiach wymieniajacy cash na phone.ja.michal pisze:Najbardziej wiarygodna wydaje się Australia jednak.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dokładnie tak to działa, tak było w moim Samsungu D980 i jest w B7722. Ja mimo wszystko wybrałbym Samsunga, np model C5212.dkk pisze:Tu się Panowie rozpisali o Nokiach a ja wrócę do MyPhone:-))
key, właśnie tak - większość sklepów sprzedaje towar, którego w rzeczywistości nie posiada. Czas realizacji zamówienia np. 2 dni (czas na dostarczenie towaru do sklepu przez kuriera) a potem wysyłka do klienta. Tym sposobem sklepy nie pozwalają sobie na zaleganie towaru, który jest mało chodliwy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Często bywa tak, że towar idzie kurierem prosto od producenta/dystrybutora/hurtowni bez udziału sprzedawcy. Szczególnie dotyczy to dużych, ciężkich rzeczy. Sam się z tym spotkałem, odbiór osobisty za 7 dni (zbiorcza dostawa do sprzedawcy), wysyłka kurierem w 24h i towar na 3 dzień pod domem, koszt kuriera 100zł.djdavemix pisze:Czas realizacji zamówienia np. 2 dni (czas na dostarczenie towaru do sklepu przez kuriera) a potem wysyłka do klienta.
Nie pomagam na PW!
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
re.telefon typu dual sim
Witam.
Polecam Ci tego samsunga C5212 on ma aktywne 2karty sim w tym samym czasie i się wybiera z której się dzwoni lub pisze jednym przyciskiem.
Co do nokii to C1-00 odpada bo to nie jest dual sim bo działa jedna karta tylko,za to C2-00 to już prawdziwy dual sim w czasie rzeczywistym.
Wada samsunga to jedno wejście pod zestaw słuchawkowy i ładowarkę oraz durne menu i klawisz spacji pod # do którego się ciężko przyzwyczaić,a nokia C2 ma złącze jack 3,5mm osobne wejście na ładowarkę i to nokia.
Obydwa telefony posiadają bluetooth i tylko w nokii jest prostsze jego wyłączanie zapewne i pewnie lepiej bateria trzyma.
Dodatkowo w nokii C2 można wyjmować 2gą kartę sim podczas włączonego telefonu bez wyjmowania baterii.
Więc pomyśl sobie sam,bo ja mam samsunga C5212 fajny spoko telefon tylko te kilka wad i czekam tez na nokię C2-00
Polecam Ci tego samsunga C5212 on ma aktywne 2karty sim w tym samym czasie i się wybiera z której się dzwoni lub pisze jednym przyciskiem.
Co do nokii to C1-00 odpada bo to nie jest dual sim bo działa jedna karta tylko,za to C2-00 to już prawdziwy dual sim w czasie rzeczywistym.
Wada samsunga to jedno wejście pod zestaw słuchawkowy i ładowarkę oraz durne menu i klawisz spacji pod # do którego się ciężko przyzwyczaić,a nokia C2 ma złącze jack 3,5mm osobne wejście na ładowarkę i to nokia.
Obydwa telefony posiadają bluetooth i tylko w nokii jest prostsze jego wyłączanie zapewne i pewnie lepiej bateria trzyma.
Dodatkowo w nokii C2 można wyjmować 2gą kartę sim podczas włączonego telefonu bez wyjmowania baterii.
Więc pomyśl sobie sam,bo ja mam samsunga C5212 fajny spoko telefon tylko te kilka wad i czekam tez na nokię C2-00
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Przenoszę na forum "techniczne", bo z internetem ma to mało wspólnego.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.