Zasięg Huawei e1752
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zasięg Huawei e1752
Witam.
mam nadzieję że dobrze wybrałem dział i miejsce na taki temat.
Używam internetu Huawei E1752 ogólnie działa bez zarzutów, jednak od pewnego czasu studiuję, a w mieszkaniu które wynajmuje jest słaby zasięg, prawie zerowy...
Z tej racji mam pytanie co mogę zrobić aby wzmocnić sygnał ? ustawiając laptopa na parapecie bliżej okna sygnał się polepsza. Myślałem nad zakupem jakiegoś przedłużacza usb aby modem umieścić przy oknie a używać laptopa w wygodniejszym miejscu.
Pomóżcie wybrać coś dobrego i niedrogiego abym mógł cieszyć się z internetu
z góry dzięki
mam nadzieję że dobrze wybrałem dział i miejsce na taki temat.
Używam internetu Huawei E1752 ogólnie działa bez zarzutów, jednak od pewnego czasu studiuję, a w mieszkaniu które wynajmuje jest słaby zasięg, prawie zerowy...
Z tej racji mam pytanie co mogę zrobić aby wzmocnić sygnał ? ustawiając laptopa na parapecie bliżej okna sygnał się polepsza. Myślałem nad zakupem jakiegoś przedłużacza usb aby modem umieścić przy oknie a używać laptopa w wygodniejszym miejscu.
Pomóżcie wybrać coś dobrego i niedrogiego abym mógł cieszyć się z internetu
z góry dzięki
- kedzi
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Zasięg Huawei e1752
Jeżeli to ma być duża długość tego kabla USB to musiał byś dokupić aktywnego HUB-a i podłączyć go na końcu, gdyż na dużej długości takie kable mają sporą stratę napięcia, a taki dobrej marki HUB z zasilaczem by załatwił sprawędia_bel pisze:ustawiając laptopa na parapecie bliżej okna sygnał się polepsza. Myślałem nad zakupem jakiegoś przedłużacza usb

-
Potrzebowałbym tak z 5m kabla i myśle że by wystarczyło. gdybyś miał jakieś propozycje co do marki HUB-a to poprosiłbym o odpowiedź
z góry dzięki
z góry dzięki
- kedzi
Na pewno nie kupuj na allegro bo z tego co się orientuję to są ale sama chińszczyzna. Najlepiej idź do jakiegoś dobrego sklepu komputerowego np. Vobis, Komputronik albo swojego sprawdzonego i niech Ci coś polecą albo masz link do sklepu firmowego komputronika >TUTAJ< . Ja ogólnie polecał bym Ci >TEN< ponieważ mój znajomy taki ma i jest bardzo zadowolony.
[ Dodano: 2010-10-15, 14:56 ]
Sądzę, że i TEN jest godny uwagi. Podałem Ci jeszcze ten, gdyż tamtego nie ma na składzie, czyli jest nie dostępny czego nie zauważyłem.

[ Dodano: 2010-10-15, 14:56 ]
Sądzę, że i TEN jest godny uwagi. Podałem Ci jeszcze ten, gdyż tamtego nie ma na składzie, czyli jest nie dostępny czego nie zauważyłem.
- wojteks
- *** Administrator ***
I kupisz taką samą chińszczyznę tylko drożej.kedzi pisze:Najlepiej idź do jakiegoś
Nie pomagam na PW!
- kedzi
Tylko, że na allegro to ewidentnie samo wykonanie daje dużo do myślenia.wojteks pisze: I kupisz taką samą chińszczyznę tylko drożej.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To prawda. Lecz od strony elektronicznej, to i tak większość urządzeń jest oparta na tych samych kontrolerach do którego trzeba dołączyć dosłownie tylko kilka elementów dyskretnych i mamy w pełni działający koncentrator USBkedzi pisze:Tylko, że na allegro to ewidentnie samo wykonanie daje dużo do myślenia.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dzięki za pomoc
Wasze uwagi się przydały. Wiem w którym kierunku iść.

Ostatnio zmieniony 2010-10-15, 21:23 przez dia_bel, łącznie zmieniany 1 raz.