orange free 59 (i cdma)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
orange free 59 (i cdma)
witam
chodzi mi o to czy orange oferuje w ofercie free 59 takiego modemu zeby obsługiwał cdma(jezli tak to za ile)
(bo chce miec bez limitu w nocy ) bo an stronie nic nie widzę
chodzi mi o to czy orange oferuje w ofercie free 59 takiego modemu zeby obsługiwał cdma(jezli tak to za ile)
(bo chce miec bez limitu w nocy ) bo an stronie nic nie widzę
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: orange free 59 (i cdma)
AnyData ADU 635WAchodzi mi o to czy orange oferuje w ofercie free 59 takiego modemu zeby obsługiwał cdma(jezli tak to za ile)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Rzeczywiście, system Orange nie oferuje w e-sklepie modemów CDMA AnyDaty. Jednak prawdopodobnie w salonie można ten abonament wykupić z modemem CDMA. Choć nie dam głowy i tylko dedukuję tak ze starej oferty.
Ja na podobną niedoskonałość systemu natknąłem się chcąc wykupić online abonament Business Everywhere na Start bez modemu, 15 zł netto z nocą bez limitów. Okazało się, że musiałem dokonać zakupu w salonie. W tym przypadku na niczym nie traciłem bo oferta w salonie i w e-sklepie była identyczna.
Ja na podobną niedoskonałość systemu natknąłem się chcąc wykupić online abonament Business Everywhere na Start bez modemu, 15 zł netto z nocą bez limitów. Okazało się, że musiałem dokonać zakupu w salonie. W tym przypadku na niczym nie traciłem bo oferta w salonie i w e-sklepie była identyczna.
- guteq
No a na stronie Orange oferta BE na Start "w salonie" nie jest identyczna z "internetową" - dla oferty "salonowej" tej taryfy jest info:al-czerniawski pisze:abonament Business Everywhere na Start bez modemu (...) oferta w salonie i w e-sklepie była identyczna.
Kod: Zaznacz cały
Dodatkowe Pakiety GB* niedostępne
Kod: Zaznacz cały
Dodatkowe Pakiety GB* 0,5, 1 lub 2 GB
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
Pogrzebałem w regulaminie. Cytuję:
[center]Regulamin usługi „Dodatkowe Pakiety GB”
obowiązuje od 7 lipca 2010 r. do odwołania[/center]
1. „Dodatkowe Pakiety GB” (dalej: „Pakiet” lub „Usługa”) to usługa promocyjna dostępna we wszystkich opcjach w ofercie Orange Free oraz Business Everywhere.
.................
Podkreślenie moje.
Ciekawy jest zapis: "do odwołania". Czyli możesz dziś jeszcze złapać się na obietnicę z oferty, a choćby jutro odbiorą Ci tę możliwość?
Edit.
Dla BE obowiązuje od 14 września 2010r. nowy regulamin, w którym brak opcji dla BE na Start
:
2. Usługa dostępna jest w planie taryfowym Business Everywhere wraz z usługą Business Everywhere w wariancie: Nowy Business Everywhere na próbę, Business Everywhere Mini, Nowy Business Everywhere Standard, Nowy Business Everywhere Premium oraz Business Everywhere Platinum Pro.
[center]Regulamin usługi „Dodatkowe Pakiety GB”
obowiązuje od 7 lipca 2010 r. do odwołania[/center]
1. „Dodatkowe Pakiety GB” (dalej: „Pakiet” lub „Usługa”) to usługa promocyjna dostępna we wszystkich opcjach w ofercie Orange Free oraz Business Everywhere.
.................
Podkreślenie moje.
Ciekawy jest zapis: "do odwołania". Czyli możesz dziś jeszcze złapać się na obietnicę z oferty, a choćby jutro odbiorą Ci tę możliwość?
Edit.
Dla BE obowiązuje od 14 września 2010r. nowy regulamin, w którym brak opcji dla BE na Start

2. Usługa dostępna jest w planie taryfowym Business Everywhere wraz z usługą Business Everywhere w wariancie: Nowy Business Everywhere na próbę, Business Everywhere Mini, Nowy Business Everywhere Standard, Nowy Business Everywhere Premium oraz Business Everywhere Platinum Pro.
Ostatnio zmieniony 2010-11-11, 21:23 przez al-czerniawski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
znalazłem takie cos oferta orange free cdma , ale cena za 1 MB
po wykorzystaniu abonamentu 5 gr (można to wyłączyć ,chce zeby normalnie ten zwolnił i gitara a nie płacić za kazde mb 5gr [1gb=50zł jak dobrze licze ]
a i ggybym wziął ten modem Modem ADU 635 czy są jakies routery ktorym bym mógł rozdzielić sygnał ?(prszę o linki)
po wykorzystaniu abonamentu 5 gr (można to wyłączyć ,chce zeby normalnie ten zwolnił i gitara a nie płacić za kazde mb 5gr [1gb=50zł jak dobrze licze ]
a i ggybym wziął ten modem Modem ADU 635 czy są jakies routery ktorym bym mógł rozdzielić sygnał ?(prszę o linki)
- wojteks
- *** Administrator ***
Axesstel MV400, Axesstel MV500 to routery tylko do CDMA Orange (z wbudowanym modmem CDMA) oraz Zalip CDW530 mający gniazdo USB i obsługujący modem ADU 635 w trybie CDMA.lolq93 pisze: czy są jakies routery ktorym bym mógł rozdzielić sygnał ?
Nie pomagam na PW!
-
a co z tym 1mb za 5gr po wykorzystaniu limitu ???(można to wyłączyć) ??
-
- Guru bezprzewodowy
Jak wykorzystasz limit i nie zrobisz nic, to będziesz miał zmniejszoną prędkość.lolq93 pisze:a co z tym 1mb za 5gr po wykorzystaniu limitu
Jeśli chcesz przyspieszyć internet to masz 2 warianty:

-
czyli orange free 59 (5gb w esklepie) z modemem adu 635 to najlepsze rozwiazanie na chwile obecna
a czy jest mozliwość zwrotu jeśli jestem niezadowolony z usługi (zamawiająć interent przez telefonicznie)??
a czy jest mozliwość zwrotu jeśli jestem niezadowolony z usługi (zamawiająć interent przez telefonicznie)??
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Jeżeli się nie mylę to masz 7 dni na rezygnacje.lolq93 pisze:a czy jest mozliwość zwrotu jeśli jestem niezadowolony z usługi (zamawiająć interent przez telefonicznie)??
-
też mi się wydaje, że jest to coś koło tygodnia.
Z free korzystam dość rzadko, głównie podczas podróży służbowych, bo tak to głównie na kablu ( DSLu Tepsy) lecę.
Ale warto jest go wziąć, przetestować i jak coś zrezygnować w wciągu tych kilku dni.
Z free korzystam dość rzadko, głównie podczas podróży służbowych, bo tak to głównie na kablu ( DSLu Tepsy) lecę.
Ale warto jest go wziąć, przetestować i jak coś zrezygnować w wciągu tych kilku dni.
-
Moze mi się uda jeszcze utargować z 1gb limitu ;d
[ Dodano: 2010-11-11, 21:38 ]
Aa i jeszcze coś ile muszę zapłacić za ten modem Adu 635 skoro wezmę abonament za 59 zł >?
[ Dodano: 2010-11-11, 21:54 ]
Proszę o odpowiedź pilne.
[ Dodano: 2010-11-11, 22:26 ]
Pliiiiiiiiissssssssssssss ile za ten modem adu 635 w taryfie 59 ?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-12, 10:58 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Dodano: 2010-11-11, 21:38 ]
Aa i jeszcze coś ile muszę zapłacić za ten modem Adu 635 skoro wezmę abonament za 59 zł >?
[ Dodano: 2010-11-11, 21:54 ]
Proszę o odpowiedź pilne.
[ Dodano: 2010-11-11, 22:26 ]
Pliiiiiiiiissssssssssssss ile za ten modem adu 635 w taryfie 59 ?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-12, 10:58 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-11-12, 10:57 przez lolq93, łącznie zmieniany 1 raz.
- guteq
lolq93, tak trudno zajrzeć na stronę Orange i sobie sprawdzić?!
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 267278.pdf

http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 267278.pdf
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Poza tym nikt nie siedzi na forum 24h na dobę, a takie dopominanie się jest niemile widziane i może skutkować całkiem odwrotnym rezultatem...guteq pisze:lolq93, tak trudno zajrzeć na stronę Orange i sobie sprawdzić?!![]()
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)