Mam modem Sagem fast800 połączony kablami z siecią telefoniczną (?) i komputerem stacjonarnym, neostrada tp. Chciałbym z tego samego internetu korzystać na laptopie znajdującym się w innym pomieszczeniu.
Parametry laptopa wzięte z jakiejś strony:
Chciałbym wiedzieć jaki konkretnie kupić router, a także wiedzieć w jaki sposób będzie on się łączył z internetem, komputerem (jakie kable, czy będą one w zestawie z routerem, czy będę musiał dokupywać, czy może wystarczą te którymi komputer łączyłem z modemem) i bezprzewodowo z laptopem (komputer stacjonarny będzie mógł być wyłączony, a ja wciąż będę mógł się łączyć z routerem? jak to w ogóle działa, jakieś klucze?). Czy modem Sagem nie będzie już potrzebny?:: Łączność
Broadcom NetLink Gigabit Ethernet (10/100/1000MBit), Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (bg), jest Bluetooth
Nie znam się na tym kompletnie, ale chcę mieć pewność że po zakupie danego routera będę mógł korzystać z dotychczasowej neostrady 2Mb/s na dwóch komputerach, a nie jednym. Dlatego proszę kogoś kto się zna, o podanie jakiegoś modelu routera, dostępnego na allegro, w nie za wysokiej cenie i wytłumaczenie jak i za pomocą czego będzie on się łączył z komputerem stacjonarnym i laptopem.
Z góry serdecznie dziękuję.