Jaki Internet ;(:(

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stasiu1512
Początkujący użytkownik forum

Jaki Internet ;(:(

Post autor: stasiu1512 »

Witam wszystkich :/ nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale ale mam pare pytan i nie wiedziałem wgl na jakim forum pisac wgl na ten temat ;/ Mieszkam na wsi ;/ nie wiem jaki internet wybrac bo wgl koło mojego domu nie przebiega "linia"na słupach z tp i moim zdaniem to już nie mam szans na lepszy internet ;/ teraz kilka pytan :1.Troche głupie pytanie ale czy do telefonu stacjonarnego trzeba miec podłaczone te linie z tp ??
2.Czy jesli nie mam lini telefonicznej mam szanse na internet stacjonarny ??
3.Mam już CDMA ale nie jestem wgl zadowolony ;/
Jeśli piszę w złym temacie to prosze o przeniesienie w odpowiedni temat i prosze forumowiczów o odp. Pozdro :cry:
Ostatnio zmieniony 2010-12-29, 20:31 przez stasiu1512, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki Internet ;(:(

Post autor: Patryk »

stasiu1512 pisze:Troche głupie pytanie ale czy do telefonu stacjonarnego trzeba miec podłaczone te linie z tp ??
Nie trzeba.

[ Dodano: 2010-12-30, 11:42 ]
stasiu1512 pisze:Czy jesli nie mam lini telefonicznej mam szanse na internet stacjonarny ??
Szanse zawsze są.
stasiu1512
Początkujący użytkownik forum

Post autor: stasiu1512 »

Patryk a jest w ogóle taka możliwosc żebym miał internet stacjonarny i żeby ten intenet chodził dośc szybko ;0 ????Czy w salonie Tp poradzili by mi cos takiego ??

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-12-30, 22:12 ]
Forum to nie czat, pisz pełnymi wyrazami.

[ Dodano: 2010-12-31, 01:24 ]
Hmm siedze sobie i szukam czegoś na to abym miał szybki dostęp do internetu :(
I znalazłem że Tp ma obowiązek wywiązywac się z usuługi powszechnej która była zawarta przez UKE żeby właśnie neostrada zapewniła wszystkim użytkownikom końcowym na terenie całego kraju dostępu do podstawowych usług telefonicznych zarówno pod względem fizycznym jak i ekonomicznym (przystępnych cenowo). I tam właśnie wyczytałem że składa się włśnie jakiś wniosek i oni maja przyjechac i ocenic co i jak :szok: ,nie wiem co zrobic czy złożyć wniosek o rozbudowę infrastruktury miedzianej w mojej okolicy ?? Podobno za niewywiązanie sie w ciągu 10 miesięcy Tp płaci jakąś karę.Czekam na odpowiedzi !!!! Pozdro i sorry za błędy
Ostatnio zmieniony 2010-12-30, 22:12 przez stasiu1512, łącznie zmieniany 1 raz.
Internet
Stały użytkownik forum

Post autor: Internet »

witam , mam pytanie , czy kolega ktory mieszka odemnie 5km moze dawac mi jakos neta ? np. przez router ? pzdr
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Internet pisze: czy kolega ktory mieszka odemnie 5km moze dawac mi jakos neta ?
Teoretycznie przy idealnej widoczności optycznej i czystej strefie Freshnella może i udałoby się zbudować łącze w 5GHz ale to raczej trudne zadanie i moim zdaniem szkoda o tym myśleć.
Nie pomagam na PW!
rdy
Stały użytkownik forum

Post autor: rdy »

stasiu1512 pisze:

Hmm siedze sobie i szukam czegoś na to abym miał szybki dostęp do internetu :(
I znalazłem że Tp ma obowiązek wywiązywac się z usuługi powszechnej która była zawarta przez UKE żeby właśnie neostrada zapewniła wszystkim użytkownikom końcowym na terenie całego kraju dostępu do podstawowych usług telefonicznych zarówno pod względem fizycznym jak i ekonomicznym (przystępnych cenowo). I tam właśnie wyczytałem że składa się włśnie jakiś wniosek i oni maja przyjechac i ocenic co i jak :szok: ,nie wiem co zrobic czy złożyć wniosek o rozbudowę infrastruktury miedzianej w mojej okolicy ?? Podobno za niewywiązanie sie w ciągu 10 miesięcy Tp płaci jakąś karę.Czekam na odpowiedzi !!!! Pozdro i sorry za błędy
TP ma obowiązek założyć ci telefon, nie internet
A cwaniaki widzą że jak jest u ciebie czarna dziura z internetem, poczekają dwa-trzy miesiące i zaproponują ci telefon radiowy - z umowy się wywiążą i żadnej kary nie zapłacą
Oczywiście można tego nie przyjąć
ODPOWIEDZ