wifi a youtube

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuba171
Początkujący użytkownik forum

wifi a youtube

Post autor: kuba171 »

Witam wszystkich skonfigurowałem sieć ad-hoc komputer-telefon.Wszystko ładnie śmiga
poza tym że jak wejdę na youtube i chcę obejrzyć filmik to buforowanie 0% i nic nie idzie
Czy dało by radę jakoś to obejść?Z góry wielkie dzięki.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: wifi a youtube

Post autor: YaHooo »

kuba171 pisze:Czy dało by radę jakoś to obejść?
Generalnie jeśli używasz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> to powinno działać wszystko bez problemów. A po podłaczeniu pod zwykłą sieć wi-fi chodzą w telefonie filmiki?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
kuba171
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kuba171 »

Czy działa na innej sieci to nie wiem bo nie mam możliwości sprawdzenia,ale to pewnie wina telefonu aczkolwiek nie mam pewności, ale o wgraniu przeglądarki BOLT youtub działa.Na wszystkich innych np. OPERA działać nie chce.Jak by ktoś miał pomysły byłbym wdzięczny.Pozdrowionka
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

kuba171 pisze:ale o wgraniu przeglądarki BOLT youtub działa.Na wszystkich innych np. OPERA działać nie chce.
To pewnie wina telefonu. Jednak ja nie mam styczności z takimi telefonami więc więcej Ci nic nie podpowiem :(
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

kuba171 pisze:Na wszystkich innych np. OPERA działać nie chce.Jak by ktoś miał pomysły byłbym wdzięczny.
Niestety z fabrycznym softem to różnie jest, na htc fabryczny PV player też nie chce działać po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> a z tego co pamiętam to na normalnym wifi działa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ