WIFI PROBLEMY Z KONFIGURACJA

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
JUB
Początkujący użytkownik forum

WIFI PROBLEMY Z KONFIGURACJA

Post autor: JUB »

Witam serdecznie wszystkich mam wielki problem z ustawieniem TP LINK ROUTER-WR543G na AP CLIENT ROUTER prosze o wytlumaczenie tak krok po kroku jak poustawiac wszystko by wylapac sieci wifi niezabezpieczone bo sa 3 ale jest tak slaby sygnal ze wbudowane wifi nienawiazuje polaczenia a bedac w holandii chcialbym <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> tylko ze skypa ale nieznam sie na sprawach technicznych zwiazanych z komputerem a tymbardziej z ustawieniami wiec prosze o poprowadzenie mnie jak male dziecko za renke. <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> i nieznam IP routerow z ktorych wysylany jest sygnal .System windows xp mojego laptopa.
P.s
Za pomoc serdecznie dziekuje- jeszcze jedno ,w telefonie wylapuje te sygnaly ale telefon niestety niema takiej mozliwosci by zainstaloac w nim skypa .
Awatar użytkownika
oliva
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: WIFI PROBLEMY Z KONFIGURACJA

Post autor: oliva »

Logowanie http://192.168.1.1
login: admin , hasło: admin
Zakładki:
Operation mode: AP Clent Router(WISP).
Wireless/Site Survey - tu klikasz "connect"
Wireless Security - wyłączasz zabezpieczenia.
Ale to i tak nie ma sensu bo sieci, które widzisz jako niezabezpieczone to one w większości są zabezpieczone np. filtracją adresów MAC, niektóre to mosty przez które przechodzi protokół PPPoE.
JUB
Początkujący użytkownik forum

Post autor: JUB »

dziekuje za odpowiedz teraz <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z tp-link wn422g niestety nienalezy domnie ale tu lapie sygnal chodz ma slabiutka antene i sygnal jest tylko 24% ale na skypa wystarcza nawet nato by wejs na to forum iestety jak juz napomkialem niejest to moja antenka- modem.Zainstalowalem wszystko krok po kroku jak w instrukcji ale nic nielapie albo jestem tak ciemny albo to co kupilem by miec internet jako taki niezda egzaminu jenym slowem pieniadze wbloto.Czy potrafisz mi pomoc tak bym neta mial??.
Zgory dziekuje
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

JUB pisze:prosze o wytlumaczenie tak krok po kroku jak poustawiac wszystko by wylapac sieci wifi niezabezpieczone
Polecam lekturę <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12593" target="_blank">»WiFi i prawo«</a> Oraz widzę, że masz plany podłączenia się do cudzej sieci bez zgody jej właściciela. Dlatego zamykam temat.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Zablokowany