Witam
Mam następujący problem: chciałbym móc korzystać z bezprzewodowego internetu na moim telefonie z obsługą sieci WiFi.
Czy jest możliwe udostępnienie internetu poprzez HSDPA (mam iPlusa) przy użyciu zwykłej bezprzewodowej karty sieciowej?
Nie che kupować drogich routerów HSDPA, a poradniki jakie są dotyczą tylko scenariusza przy użyciu połączenia kablowego.
Wszystkie ustawienia ustawiam zgodnie z instrukcją dla karty sieciowej ale w telefonie komórkowym system nie wykrywa mi sieci bezprzewodowej którą chce stworzyć na karcie sieciowej.
Czy orientuje się ktoś z Was czy to jest w ogóle możliwe?
Pozdrawiam
Michał
Udostępnienie połączenia internetowego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Udostępnienie połączenia internetowego
Nie ma znaczenia jaki typ karty sieciowej udostepnia. Z wifi konfiguruje sie identycznie jak z ethernet. Jedyna roznica to ze musisz skonfigurowac siec Ad-hoc.Czy orientuje się ktoś z Was czy to jest w ogóle możliwe?
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Udostępnienie połączenia internetowego
A telefon obsługuje połączenia ad-hoc? Być może sieć tworzysz na takim kanale/trybie którego telefon nie obsługuje. Tu niestety Ci nie pomogę, bo nie wiem czym tworzysz sieć ad-hoc i jaki masz telefon.michalw3 pisze: w telefonie komórkowym system nie wykrywa mi sieci bezprzewodowej którą chce stworzyć na karcie sieciowej.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)