Internet przez bluetootha w telefonie sony ericsson w910 i

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kornel25wawa
Początkujący użytkownik forum

Internet przez bluetootha w telefonie sony ericsson w910 i

Post autor: kornel25wawa »

Witam wszystkich.Od kilku dni mam problem z (chyba routerem).Wiem ze jest możliwe podłączenie internetu,przez bluetooth do telefonu.Telefon to sony ericsson w910i,a router
D link di 524.Posiadam bluetotha Blue solei,Na pewnym forum wyczytałem ze sterowniki które są dodane do Bluetotha te na płytce są jakieś nie stabilne,wiec zainstalowałem stery WID COMM.Bluetooth się instaluje można przesyłać pliki z telefonu na kompa i odwrotnie,Problem pojawia się kiedy chce udostępnić neta na telefon.Po odpaleniu programu Bluetooth,trzeba skonfigurować kartę sieciowa.Po kliknięciu na Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera,wyskakuje taki komunikat.

Obrazek
Czy możne ktoś wie co z Tym zrobić bo ja to już nie wiem co robić Dodam jeszcze ze jak podłącze modem bezpośrednio do mojego kompa to nie mam żadnych problemów internet chodzi bardzo ładnie,dzieje się tak dopiero kiedy modem podepnę pod router a router kablem do mojego kompa. system xp professional sp2 [/code]
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Internet przez bluetootha w telefonie sony ericsson w910 i

Post autor: Jaco »

kornel25wawa pisze:Problem pojawia się kiedy chce udostępnić neta na telefon
W :faq: mamy opis jak to zrobić na przykładzie Sony Ericsson. Zajrzyj tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=107857#107857
kornel25wawa

DZiękować

Dzięki tylko niestety tu nikt nie miał takiego problemu jak ja odnośnie tych komunikatów,z którymi nie mogę sobie poradzić
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

kornel25wawa pisze:system xp professional sp2 [/code]
Doinstaluj SP3.
kornel25wawa

sp3

instaluje sp3 jak zainstaluje dam znać co i jak sp3 zainstalowane niestety nadal to samo
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

kornel25wawa pisze:Dzięki tylko niestety tu nikt nie miał takiego problemu jak ja odnośnie tych komunikatów,z którymi nie mogę sobie poradzić
Masz na końcu posta <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> opisane jak można zmienić wymagany adres 192.168.0.1 przez mechanizm ICS na np 10.0.0.1 Wykonaj czynności opisane po tekście:
W przypadku gdyby nasza karta sieciowa łącząca nas ze światem miała IP 192.168.0.xxx, załączenie ICS nie pomoże. W tym przypadku kolidować z sobą będą adresy pierwszej i drugiej karty w komputerze udostępniającym.
do końca posta.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ