Huawei e173 play ,problem z komunikatorem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
flayer1979
Początkujący użytkownik forum

Huawei e173 play ,problem z komunikatorem

Post autor: flayer1979 »

Witam,<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy dobry dział ale spróbuję:
Jestem posiadaczem modemu huawei e173 z Play,problem dotyczy komunikatora gg z którego po zalogowaniu nie mogę wysyłać wiadomości. Ja widzę wszystkich natomiast mnie widzą jako niedostępnego. Czy ktoś miał podobny problem czy to wina modemu, operatora czy może należy szukać przyczyny gdzie indziej?
Ice
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e173 play ,problem z komunikatorem

Post autor: YaHooo »

flayer1979 pisze:Czy ktoś miał podobny problem czy to wina modemu, operatora czy może należy szukać przyczyny gdzie indziej?
Dlatego dobrze byś mógł podłączyć komputer pod inny internet i sprawdzić jak na innym łączu jest. Jednak ja bardziej bym się doszukiwał problemów z systemem/gg aniżeli modemem.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
flayer1979
Początkujący użytkownik forum

Post autor: flayer1979 »

Pożyczyłem na chwile dzisiaj bluconnecta ery od brata i komunikator działał prawidłowo, po podłączeniu play znowu ta sama sytuacja. Wyjaśniło to tyle że raczej problem po stronie play, tylko co z tym zrobić?
Ice
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

flayer1979 pisze:Wyjaśniło to tyle że raczej problem po stronie play, tylko co z tym zrobić?
No nie powiem zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem. Ja bym po prostu spróbował zaatakować BOK Playa pisząc, że na Erze działa dobrze. Bo to wygląda na to jakby coś było przyblokowane w sieci.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ