ja.michal pisze:Patryk, chyba raczej nie tutaj problem skoro działa wszystko z iPlusem Simdata.
Tak, tak jak kolega wyżej pisze . Modem sprawny, gdyż działa poprawnie na Simdacie.
Dostałem za doładowanie konta bez włączania niczego 514MB (bonus), plus do wykorzystania te 20 zł którym zasiliłem kartę

.
To internet mobilny. Nie podpisujesz umowy na dalą lokalizację tylko na sieć. Umowę zawsze możesz zerwać, ale za to jest kara umowna. Często ponad 1000 zł.
Ok z tym się zgodzę po części, ale to że jest to mobilny nie znaczy ,że ma nie działać i spełniać swojej podstawowej funkcji. Powinni się wziąć za tych operatorów . Bo to jest bandyctwo i jawne wyłudzanie kasy od konsumentów . Ja podpisuję umowę i jakiś czas działa, potem przestaje to dlaczego my konsumenci mamy dalej płacić ? Za coś co nie działa jak powinno z ich winy. Co mnie to obchodzi ,że nadajniki są zapchane. Jak są zapchane to niech nie sprzedają i nie oszukują ludzi. Ja wywiązuje się ze swojej umowy a oni nie.
To tak samo jak kupujesz używany sprzęt od firmy np. na Allegro, to masz tgz.. ustawę konsumencką która cię chroni przez 2 lata. Coś się zepsuję muszą ci naprawić, lub wymienić i nie mogą się tłumaczyć ,że to używane było i ty o tym wiedziałeś, więc o co te pretensje . Sprzedawca wprowadza coś na rynek to odpowiada za to. Tak samo jak my musimy odpowiedzieć za zerwanie umowy z operatorami i płacić kary. A niestety w drugą stronę to już nie działa . Czy to jest uczciwe ? Jak dla mnie nie . No ale cóż takie prawo w naszym kraju . Na szczęście w tym Multimo umowa na czas nie określony, można zerwać . Ale boje się aby w Plusie nie wtopić, bo tu już na 2 lata, lub rok, ale jak by się działy takie cyrki to i rok za długo
u mnie też multimo (orange) od połowy grudnia jest fatalnie lecz teraz się poprawia warszawa dolny mokotów. Internet przez htc magic, myślę że to infrastruktura tpsa jest przyczyną niestabilnego transferu porobili numerki z oszczędnością łącza. Inne sieci chodzą dość dobrze
Ja używam na Targówku i jest coraz to gorzej . Obecnie to już tragedia, tak jak wyżej opisałem . Jak bym miał umowę okresową w Orange to bym chyba poszedł z tym do sądu i tyle. Raczej bym nie popuścił, bo czuję się poniekąd oszukany, niby za co mam płacić? I niech nie wciskają bajeczki ,że nadajniki są przeciążone itp.... Bo niby są przez 24h na dobę ? Gdyż nie ma tu znaczenia pora dnia i nocy . Dziwie się ,że jeszcze nikt się za to nie wziął.
Mam tylko nadzieje ,że nie spotka mnie to w Plusie i nie będę musiał się męczyć
Ufff troszkę się rozpisałem, ale to z faktu ,że się troszkę wkurzyłem na ten internet . Nie mogę się doczekać końca miesiąca jak już się go pozbędę
Dzięki chłopaki za podpowiedzi . Pozdrawiam