Nokia 6310 i HSCSD w Iplusie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nokia 6310 i HSCSD w Iplusie
Czy ktokolwiek wie, czy funkcja HSCSD działa w iplusie, bo ja u siebie zaobserwowałem taka prawidlowosc, iż na modemie GC79 (GPRS) ciagnie pliki z predkoscia ok 5,9 Kb/s natomiast przez IRDE na telefonie ok 9Kb/s wiec chyba cos jest na rzeczy.
Mam w związku z tym pytanie do forumowiczow, czy ktos probował łączyć się przez blutooth i nokie np.6310 oraz jakie predkosci uzyskiwal. Bo jezeli jest tak jak pisza ze w tej technologii mozna uzyskac polacznie rzędu 4x54 kbit/s to moze gra jest warta swieczki.
Stad drugie pytanie czy w linuxie sa jekies ograniczenia transferu przez USB. Chodzi o to żeby maksymalnie wykorzystac potencjalna przepustowosc HSCSD.
pozdrawiam i czekam na komentarze
Mam w związku z tym pytanie do forumowiczow, czy ktos probował łączyć się przez blutooth i nokie np.6310 oraz jakie predkosci uzyskiwal. Bo jezeli jest tak jak pisza ze w tej technologii mozna uzyskac polacznie rzędu 4x54 kbit/s to moze gra jest warta swieczki.
Stad drugie pytanie czy w linuxie sa jekies ograniczenia transferu przez USB. Chodzi o to żeby maksymalnie wykorzystac potencjalna przepustowosc HSCSD.
pozdrawiam i czekam na komentarze
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Nokia 6310 i HSCSD w Iplusie
Za HSCSD trrzeba dopłacać - liczone jest na minuty. Poza tym w iPlusie jest chyba zablokowany numer dostepowy HSCSD. Ale mimo wszystko lepiej się tym nie bawic. 

- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
- Użytkownik forum
csd jest,ale do tego,ani do hscsd nie jest potrzebny iplus....w innych abo tez to idzie
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja dziś testuje Nokię 6310 i bluetooth w połączeniu z internetem i do zwykłego przeglądania stron jeszcze może być ale z pobieraniem to koniec.NetMeter wskazuje max 5,5 KB/s
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ta nokia ma tylko GPRSa więc więcej nie uzyskasz.Jaco pisze:Ja dziś testuje Nokię 6310 i bluetooth [...]NetMeter wskazuje
max 5,5 KB/s

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
BliSki ja to wiem.Dzisiaj oddałem modem do Ery aby zdjeła mi simloka i w zastępstwie dostałem tą Nokię.Lepszych np:6230 nie mają bo to za drogi interes.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A już myślałem, że narzekasz, bo chcesz więcejJaco pisze:BliSki ja to wiem.Dzisiaj oddałem modem do Ery aby zdjeła mi simloka.

Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu mieliśmy tyle na modemie tepsy i byliśmy szczęśliwi, ze mamy internet

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
Poczytaj mój podpis.
Prawie zadowolony...Żeby zasięg mi się poprawił...
Pozdrawiam
EDIT:
Pią Lip 7 17:51:13 2006
Ależ ta Nokia (6310) wolna.Do otwierania stron to jeszcze może być choć baaarrrddzzzzooooo wolno.O poczcie mogę zapomnieć.Dobrze że jeszcze mam 6230.Na tej jest o wiele lepiej.Nie mogę sie doczekać już swojego modemu.Era pośpiesz się.
Prawie zadowolony...Żeby zasięg mi się poprawił...
Pozdrawiam
EDIT:
Pią Lip 7 17:51:13 2006
Ależ ta Nokia (6310) wolna.Do otwierania stron to jeszcze może być choć baaarrrddzzzzooooo wolno.O poczcie mogę zapomnieć.Dobrze że jeszcze mam 6230.Na tej jest o wiele lepiej.Nie mogę sie doczekać już swojego modemu.Era pośpiesz się.