AxessManager MV500! Porty !

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Roshiryz
Początkujący użytkownik forum

AxessManager MV500! Porty !

Post autor: Roshiryz »

Witam.
Posiadam "AxessManager MV500". i do was kieruje Pytanko czy jest możliwość odblokowania portów 7171 ? i 8000 ? bo chciał bym u mnie na komputerze postawić "OTS".
albo chociaż stronie www ? ? myśli ?
Proszę o pomoc :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: AxessManager MV500! Porty !

Post autor: ja.michal »

Operatorzy blokują przychodzące połączenia z sieci do użytkownika. Nie da rady raczej.
Roshiryz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Roshiryz »

zmartwiłeś mnie.. a jak by zadzwonił ? coś by to zmieniło ?
bo to jednak szajs. ;/ nawet strony www nie można postawić bo ip się zmienia przy każdym restarcie routera. ;/ <płaczę> ;/ na pewno jest jakiś wyjście ale nikt nie napisze :(
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Nie da się. Możesz próbować, ale w CDMA i jeszcze na osobę fizyczną nic nie zrobisz.
W Plusie jest zewnętrzne, stałe IP za dopłatą miesięczną.
Jeszcze jest opcja (jak w routerze da się to ustawić) wykupienia VPN ze statycznym IP i zrobić tunel. Wtedy powinno to iść.

Inna sprawa, że nikt nie stawia strony www na takim łączu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Roshiryz pisze:nawet strony www nie można postawić bo ip się zmienia przy każdym restarcie routera
Na to jest rozwiązanie, chociażby DynDNS, ale to też nie zadziała, bo słusznie ja.michal pisze, że operator blokuje połączenia inicjowane z internetu w kierunku użytkownika. Nawet zapingować nie można Twojego komputera, nie mówiąc już o stawianiu jakiegoś serwera.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

lub VPN np z shellmix.com ale podobno niebezpieczne, ja używam i nic złego sie niedzieje
ODPOWIEDZ