Co to jest aktywność internetowa?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Co to jest aktywność internetowa?
Witam Wszystkich . Mam następujący dylemat: Internet Play codziennie godz.00:01 przerywa połączenie przez modem Na zgłoszenia do BOK odpowiedz Cytat:W odpowiedzi na pytanie, informuję, iż zgodnie z odpowiedzią na zgłoszenie : „Opisywana niedogodność związana jest z pracą modemu. Ma ona miejsce w momencie kiedy przez dłuższy czas nie jest wykonywana żadna aktywność w internecie, modem przełącza się w tryb offline, zrywając połączenie. Aby temu zapobiec należy wykonywać aktywności internetowe uniemożliwiające przejście w tryb bezczynności modemu." Moje pytanie czy przeglądanie stron i pobieranie w trakcie tego lub tylko pobieranie ISO Linuxa jest aktywnością internetową? Pan z BOK-a stwierdził że nie (cytat:Aktywność internetowa jest wtedy gdy się rusza myszką") Przerywanie to występuje zawsze o 00:01 ( chyba duch Play-a wyrywa wtyczkę internetu
)

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Co to jest aktywność internetowa?
Prawdopodobnie o tej godzinie system P4 rozłącza po prostu sesje użytkowników, jak to bywa u wielu innych operatorów.
Niektórzy o północy, inni jak widać minutę później, a jeszcze inni co 24 h od momentu nawiązania połączenia.
Niektórzy o północy, inni jak widać minutę później, a jeszcze inni co 24 h od momentu nawiązania połączenia.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jak najbardziej jest to aktywność internetowa.028520 pisze:Moje pytanie czy przeglądanie stron i pobieranie w trakcie tego lub tylko pobieranie ISO Linuxa jest aktywnością internetową?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Padłem.028520 pisze:cytat:Aktywność internetowa jest wtedy gdy się rusza myszką
Niekompetencja co niektórych "doradców" jest porażająca.
Aktywność internetowa (AFAIK) występuje w każdym przypadku, gdy poprzez połączenie internetowe są przesyłane dane. Jakiekolwiek i w dowolnym kierunku.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To co mają powiedzieć użytkownicy Lynxa?028520 pisze:Aktywność internetowa jest wtedy gdy się rusza myszką

-
- Stały użytkownik forum
A mi tu śmierdzi. Każda sieć o tej godzinie przerywa połączenie. Ich system zmiana dnia.028520 pisze:Internet Play codziennie godz.00:01 przerywa połączenie przez modem Na zgłoszenia do BOK odpowiedz Cytat:W odpowiedzi na pytanie, informuję, iż zgodnie z odpowiedzią na zgłoszenie : „Opisywana niedogodność związana jest z pracą modemu.
-
- Pracownik operatora
Zapoznałem się z Twoją wypowiedzia i jedynie co moge powiedzieć, to przepraszam za taka odpowiedź. Rzeczywiście jest trochę tak, że jeżeli odnotowujemy całkowity brak aktywności, może nastapić odłączenie dostepu, ale nie ma to związku z ruchem myszki lub czymkolwiek innym. Tak się po porstu dzieje. Wystarczy jednak że pobierasz jakiekolwiek aktualizacje lub dzieje się "coś" w ukryciu i przerwanie nie powinno nastąpić. Jak tak się dzieje, to zrób proszę raz jeszcze zgłoszenie i podaj mi jego numer. Pzdr.028520 pisze:Witam Wszystkich .
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie każda. Ja wiele razy w iPlusie korzystałem z połączenia o godzinie 24:00. Co więcej wiele razy utrzymywałem połączenie od godziny 20 do 6-7 rano. Nic mi się nie przerywało, a dodatkowo mam włączone iPluspobieracza, gdzie dane są zliczane oddzielnie w godzinach 24:00 - 9:00.Jareva pisze:A mi tu śmierdzi. Każda sieć o tej godzinie przerywa połączenie. Ich system zmiana dnia.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja po nocach siedzę zazwyczaj na necie i też nie zauważyłem żeby mi Orange coś rozłączało.
-
- Stały użytkownik forum
"yahooo" a czy nie zauważasz ze o tej godzinie przydławił internet takie wysłanie bez odpowiedzi? bo ja tak w iplusie.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Każda nie (np. w Orange sesje potrafią trwać miesiącami), ale wiele przerywa.Jareva pisze: Każda sieć o tej godzinie przerywa połączenie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W żadnym wypadku nie widziałem czegoś takiego. Mój iPlus od 23 do 8-9 działa najlepiej w ciągu doby i to bez żadnych zająknięć, co się czasem zdarza w dzieńJareva pisze:"yahooo" a czy nie zauważasz ze o tej godzinie przydławił internet takie wysłanie bez odpowiedzi?

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
Hmm, ciekawe sformulowanie, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.
troche inne pytanie nie na temat, czy jest możliwość negocjowania ceny w
przypadku gdy mam kilka usług ?
troche inne pytanie nie na temat, czy jest możliwość negocjowania ceny w
przypadku gdy mam kilka usług ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale co w tym ciekawego? Jesli nie ma transferu danych, nie ma sensu trzymac polaczenia otwartego. Najmniejszy trafic (n.p. ping -l 1 t 8.8.8.
powinien utrzymac polaczenie aktywne.

Nie pomagam na PW.
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Mam taryfę PlayONLINE 69 oraz włączony nocny transfer i codziennie z zegarkiem w ręku o 9 i 24 też zrywa mi połączenie. Wcześniej miałem taryfę 10GB i nie było takiego rozłączania.
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Playonline 69
-
- Użytkownik forum
marcin7911, a to masz na karte czy w abo? masz tez telefon w sieci?
jezeli tak to czy masz rabat jako klient kilku usług?
jezeli tak to czy masz rabat jako klient kilku usług?
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Mam abonament PlayONLINE 69. Nie mam telefonu w sieci.
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Playonline 69
-
- Początkujący użytkownik forum
Wspominałeś, że masz nocny transfer <- to jest powód rozłączania. Zawsze o 0:01 i 8:59 Play automatycznie będzie Cię rozłączać, bo musi przejść na inną "taryfę". Mam tak samo.