PLAY Online 69

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sp4wners
Początkujący użytkownik forum

PLAY Online 69

Post autor: sp4wners »

Witam!

Jestem nowy, więc jeżeli załozyłem temat w złym miejscu to przepraszam. Mam pewien problem, który nurtuje mnie od dwoch dni :P Otóż dwa dni temu zdecydowałem się na zakup mobilnego internetu w PLAY Online. Usługa nazywała się Play Online 69, jednak rachunki będę płacił po 59zł (promocja). Limit dzienni na wykorzystanie to 12GB, natomiast podobno mam również tzw. Nocny Transfer, który nie "wlicza" się do limitu. Chodzi mi o to, jak mam sprawdzić czy transfer rzeczywiście się nie nalicza, jeżeli ściągam coś od 24:00 do 9:00? Chciałem się zalogowac na stronę PLAY24 jednak tam prosi o numer telefonu, a nie mam telefonu z PLAY, jedynie z Plusa i nie chce mi go przyjąć. Podawałem numer z karty PLAY Online na który mogę otrzymywać smsy, ale też bez żadnego skutku. Takżę proszę o pomoc :)

Pozdrawiam!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: PLAY Online 69

Post autor: key »

sp4wners pisze:jednak tam prosi o numer telefonu
Wloz SIMa z Play do telefonu, zadzwon na jakis inny telefon i zobacz jaki numer sie wyswietli.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

key pisze:zadzwon na jakis inny telefon i zobacz jaki numer sie wyswietli.
AZ Play Online nie da się dzwonić, numer telefonu jest na karcie sim wytłoczony (albo na dużym plastiku z którego wyłamany został mały SIM) i jest napisany w umowie.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

sp4wners pisze:Podawałem numer z karty PLAY Online na który mogę otrzymywać smsy, ale też bez żadnego skutku.
A dokonałeś na początku rejestracji na Play24 ? Konto na Play24 musisz sobie sam utworzyć, nie są tworzone automatycznie po aktywacji karty przez operatora. Możesz rejestrować na numer Play Online 69 (tę kartę , którą chcesz sprawdzać). SMSy powinny być normalnie odbierane przez modem , a dokładnie przez aplikację zarzadzająca połaczeniami (np. brandowany Huawei Mobile Prtner aka Play Online, )
sp4wners pisze:y transfer rzeczywiście się nie nalicza, jeżeli ściągam coś od 24:00 do 9:00?
Nie bedzie naliczać. Sieć rozłącza połaczenie ok. godzin 24.00 i ok. godziny 9.00, zeby nie było problemów z naliczaniem.
sp4wners

Wpisywałem i ten numer i ten z Opcji z menu okna PLAY, które sluży do łączenia z internetem i na żaden nie przyszedł sms. Już sam nie wiem, zgłupiałem.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

sp4wners pisze: które sluży do łączenia z internetem i na żaden nie przyszedł sms. Już sam nie wiem, zgłupiałem.
To przełóż kartę do telefonu z obsługą UMTS i spróbuj jeszcze raz .
sp4wners

Ok dzięki za szybkie odpowiedzi, za chwilę spróbuję i dam znać :)

[ Dodano: 2011-06-05, 21:08 ]
Ok udało się :) Teraz jeszcze jedno pytanie o Nocny Transfer. Czy jeżeli usługa jest aktywna to w polu "Statystyki" z okienka do łączenia z netem transfer po godzinie 24:00 nie jest naliczany, czy też widac jak te wszystkie MB idą? :)

[ Dodano: 2011-06-05, 21:15 ]
Ok sprawdzałem w menu "Usługi" na stronie PLAY24 i pisze, że Nocny Transfer jest aktywny, reszta uslug jest nieaktywna :) Po prostu nie chcę żeby mnie w bambuko zrobili :D A jeżeli zrobiłbym coś takiego. Np. ustawiłbym sobie po 24:00 coś o rozmiarze 200mb do ściągnięcia to na stronie PLAY24 nie powinien mi pozostały limit zniknąć tak? Sorki, że tak truję :/
Jeans7
Użytkownik forum

Post autor: Jeans7 »

No pewnie że nie zniknie. Tam masz limit wpisywany tylko 12 GB. Normalnie. A nocny transfer jest BEZ LIMITU. Więc nie nalicza. Nie masz sie czym martwić.
ODPOWIEDZ