1) Posiadam dashboard Plusa, a chcę mieć ogólny zapewne Mobile Partner, tak więc jaki dashboard do tego modemu jest najlepszy/najnowszy/PL? KONIECZNIE sterowniki XPx32/Vistax32x64/7 x32x64
I jak zrobić kopię swojego dashboard, aby potem można było go sobie wgrać?
TPInfo pokazuje, że nie mam simlocka jak i również pozostało 10 porób jego zdjęcia.
2) MP pokazuje EDGE i w stanie połączenie w windowsowskim menedżerze połączeń jest prędkość 236,8 Kb/s
Jak sprawdzić czy obecnie modem pozwala max. na 3,6 czy na 7,2?
Obecnie małe możliwości mam przez zasięg, ale w wakacje będąc w różnych miejscach, przyda mi się jak największe możliwości jeżeli chodzi o prędkość.
3)

Proszę napisać co dokładnie robi komenda z komunikatu, czy zapisuje ona coś na stałe w modemie, czy jest to komenda jednorazowa tzn. wykonuje się i znika, nic w modemie nie zostaje, chcę wiedzieć co ona robi.
4) Wgrałem obecnie oprogramowanie 11.315.05.00.00 i zaznaczyłem opcję "Auto remove the device after update", co ona oznacza? Wydaje mi się, że usuwa poprzednią wersję firmware z modemu, ale nie jestem pewien, bo przecież, żeby wgrać nowe, chcąc nie chcąc stare FW musi zostać usunięte, tak więc czy mógłby ktoś wyjaśnić?
5) Chciałem wgrać 7,2 Endabler, włączyłem, nacisnąłem Avanti i programik coś przemielił i wyskoczył komunikat:
"la tua chiavetta Huawei e169 non necessita di essere aggiornata.
il dispositivo e stato disconnesso:
rimuovere la chiavetta dal computer ed inserirla nuovamente per renderla disponibile."
czyli
"trzymać Huawei E169 nie wymagają aktualizacji.
Urządzenie zostało odłączone:
usuń klucz z komputera i włóż ją ponownie do udostępnienia."
Czy to oznacza, że miałem już to wgrane? (modemem nikt się nie bawił wcześniej, ale był wymieniany na gwarancji), czy po prostu wraz z najnowszym oprogramowaniem które wgrałem przed chwilę od razu update do 7,2 występuje