Problem z blueconnect w modemie huawei e173

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
klara1234
Początkujący użytkownik forum

Problem z blueconnect w modemie huawei e173

Post autor: klara1234 »

Prosiłabym o pomoc w następującej sytuacji.

2 miesiące temu kupiłam w Erze modem huawei e173, żeby działał mi na Windows 7. No i działał przez 2 miesiące pięknie, a od soboty w momencie logowania (czyli po wpisaniu PIN) wywala mi aplikację blueconnect i jest napis "program blueconnect.exe przestał działać", pojawiała się też informacja w stylu "buffer overun detected" Oczywiście odinstalowałam, zainstalowałam blueconnecta jeszcze raz, ale dalej to samo. Spróbowałam na innych komputerach (zarówno z windows7, jak i windows XP) i jest to samo.
Zaniosłam modem z reklamacja do Ery, dali mi zastępczy model (też e173) i jest to samo :(
Przełożyłam kartę SIM do starego modemu (e220) i tutaj nie ma problemów, jednak ten stary modem działa mi tylko na starym kompie, a chcę używać nowego. Zależy mi więc bardzo, żeby korzystać z tego nowego modemu.

Dodam może tylko tyle, że problem zaczął się w dzień, kiedy podpięłam się gdzieś do wifi, ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie.

Czy jakiś mądry człowiek mógłby mi coś doradzić?

pozdrawiam

Klara
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Problem z blueconnect w modemie huawei e173

Post autor: KrissTofferr »

klara1234 pisze:dali mi zastępczy model (też e173) i jest to samo :(
Przełożyłam kartę SIM do starego modemu (e220) i tutaj nie ma problemów
Tak najprościej, to Uruchom przywracanie systemu (jest taka aplikacja gdzieś w Menu programy - Akcesoria - Narzędzia systemowe) i przywróć system do daty kiedy połączenie było sprawne.
Albo jeszcze inne rozwiązanie: zablokuj uruchamianie Blueconnect menedżera za pomocą msconfig.exe
i użyj jako menedżer połączeń program Top_NetInfo TNI.
ODPOWIEDZ