Sierra 307 i AirCard Watcher
Moderator: Moderatorzy
-
Peternus
- Użytkownik forum
Sierra 307 i AirCard Watcher
Mam ten modemik od kilku dni i nachwalić się go nie mogę. Po Huaweii jego ciągłych zwisach, to cud stabilności.
Ma jednak jedno ale... Mianowicie czasem przy wyłączaniu Watchera wali mi bluscreena.
Pierwszy raz mi się coś takiego trafiło, kiedyś jakiś program robił bluscreena, gdy go włączałem, ale przy wyłączaniu???
Firmware M2_0_11_16BT
Watcher R10.11.0.0 Kompilacja 2849
Ktoś wie o co tu może chodzić? Chyba, że to moja Vista jest tak uzdolniona?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2011-07-18, 15:10 ]
Peternus, modem nazywa się Huawei i nie odmienia się ta nazwa.
Aha, ja tam w tajwanskim jestem cienki.
Ma jednak jedno ale... Mianowicie czasem przy wyłączaniu Watchera wali mi bluscreena.
Pierwszy raz mi się coś takiego trafiło, kiedyś jakiś program robił bluscreena, gdy go włączałem, ale przy wyłączaniu???
Firmware M2_0_11_16BT
Watcher R10.11.0.0 Kompilacja 2849
Ktoś wie o co tu może chodzić? Chyba, że to moja Vista jest tak uzdolniona?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2011-07-18, 15:10 ]
Peternus, modem nazywa się Huawei i nie odmienia się ta nazwa.
Aha, ja tam w tajwanskim jestem cienki.
Ostatnio zmieniony 2011-07-18, 14:09 przez Peternus, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Sierra 307 i AirCard Watcher
Pewnie unikniesz bluescreena jeśli "zabijesz" watchera zamiast go regularnie zamykać.
Pobierz program nircmd.exe, utwórz sobie do niego skrót i edytuj jego właściwości, dopisując parametry:
killprocess "watcher.exe"
Pobierz program nircmd.exe, utwórz sobie do niego skrót i edytuj jego właściwości, dopisując parametry:
killprocess "watcher.exe"
-
Peternus
- Użytkownik forum
Dziękuję, zainstalowałem i testuję. Sprawnie toto zamyka Watchera, ale sam modem działa dalej. Jak na razie bez BS.
Piotr
-
JarekMk
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy ten modem działa w systemie Linux? (Ubuntu)
-
odjazdowicz
- Użytkownik forum
jak ci sie sprawuje ta sierra (podobno sie strasznie grzeje)? waham sie pomiedzy ta sierra a optionem 505
-
Peternus
- Użytkownik forum
Po tygodniu używania jestem zachwycony, ale warto wiedzieć, że mój poprzedni modem, Hulajwej E870, to było niemożebne badziewie.
Ten działa stabilnie cały dzień (ja mam go włączonego 12 godzin), i przez ten tydzień "coś z łacznością" miałem ze dwa razy. Jedyny problem, to te kilka bluscreenów, które walnął przy wyłączaniu modemu, kompletnie tego nie rozumiem.
W tej samej lokalizacji ma lepsze nawet o 50% transfery niż E870.
A grzać się grzeje, ale poprzedni też się grzał i tu nie widzę żadnej różnicy. A innego doświadczenia, nie mam.
W każdym razie nie parzy.
Ten działa stabilnie cały dzień (ja mam go włączonego 12 godzin), i przez ten tydzień "coś z łacznością" miałem ze dwa razy. Jedyny problem, to te kilka bluscreenów, które walnął przy wyłączaniu modemu, kompletnie tego nie rozumiem.
W tej samej lokalizacji ma lepsze nawet o 50% transfery niż E870.
A grzać się grzeje, ale poprzedni też się grzał i tu nie widzę żadnej różnicy. A innego doświadczenia, nie mam.
W każdym razie nie parzy.
Piotr
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zawsze przed zabiciem możesz rozłączyć się z internetem.Peternus pisze:Sprawnie toto zamyka Watchera, ale sam modem działa dalej.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)