kupiłam modem huawei e173 docelowo z oprogramowaniem playa, a zatem ma zdjęty simlock.
Dotychczas używałam modemu globetrotter [paroletniego] na port PCMCIA. W związku z tym, że stary komputer z XP postanowiłam wymienić na nowszy, postanowiłam zakupić modem na USB. Odpaliłam ów nowy modem huawei na moim starym Acerze, automatycznie zainstalowała się aplikacja playa. Z tym, że ja postanowiłam używać w dalszym ciągu aplikacji iPlus Manager, jako, że od nich mam internet. Ładnie się połączyło i działało [może nawet lepiej niż na starym modemie].
Przejdźmy teraz do sedna sprawy: dokładnie to samo zrobiłam na nowym Dellu N5110 [win7 64bit]. Problem jest taki, że w tej chwili iPlus Manager nie widzi mojego modemu Huawei. Nawet nie prosi o PIN, tylko pojawia się komunikat 'proszę podłączyć modem'. Szukałam informacji odnośnie podobnych problemów w necie: a więc próbowałam wyłączać bluetootha, odinstalowywać Playowski program do modemu i iPlusManager i łączyć się tylko posiadając iPlusManager etc., co nie przynosi rezultatu. A! i jeszcze jedna sprawa: zdaje mi się, że w playowskim programie internet chodzi trochę gorzej, tzn. bardzo zmienia się zasięg sieci w krótkich odstępach czasu, dlatego zależy mi na tym iPlus Manager.
Będę wdzięczna za pomoc