Huawei E173 "Proszę podłączyć modem"
Moderator: Moderatorzy
-
walt54
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E173 "Proszę podłączyć modem"
Witam serdecznie
Mam problem z którym walczę już od kilku godzin.
Korzystam z internetu w plusie: iplus.
Kilka miesięcy temu uszkodził mi się modem więc zakupiłem nowy E173 (bez simloka-logo play i jest na nim oprogramowanie play'a)
Do chwili pierwszego przeinstalowania systemu (dziś) wszystko było dobrze. Może dlatego, że wcześniej miałem zainstalowany jeszcze stary modem (E220) i bezpośrednio przed zakupem tego używałem orginalnego modemu plusa E173. Więc ten tylko włożyłem do kompa, nic się nie instalowało i wszytko było OK.
W tej chwili(po przeinstalowaniu systemu), po zainstalowaniu iplus manager i automatycznej instalacji modemu (nie ma tu żadnych problemów-"urządzenie działa normalnie"), nie mogę połączyć się z internetem "proszę podłączyć modem"
W końcu zainstalowałem oprogranowanie, które wyskakuje po włożeniu modemu (oprogranowanie play) i jestem zaskoczony bo mnie połączyło. TU JEST PIERWSZE PYTANIE:
- czy jak połączyłem się przez oprogramowanie play to będą naliczane jakieś dodatkowe koszta, jak np za połączenie wychodzące?-mam internet na abonament
DRUGIE PYTANIE:
-co zrobić, abym mógł się połączyć z internetem przez iplus manager(jak to było dotychczas)?
Dodam, że mam windowsa XP Pro
Proszę o szybką pomoc
Pozdrawiam
Mam problem z którym walczę już od kilku godzin.
Korzystam z internetu w plusie: iplus.
Kilka miesięcy temu uszkodził mi się modem więc zakupiłem nowy E173 (bez simloka-logo play i jest na nim oprogramowanie play'a)
Do chwili pierwszego przeinstalowania systemu (dziś) wszystko było dobrze. Może dlatego, że wcześniej miałem zainstalowany jeszcze stary modem (E220) i bezpośrednio przed zakupem tego używałem orginalnego modemu plusa E173. Więc ten tylko włożyłem do kompa, nic się nie instalowało i wszytko było OK.
W tej chwili(po przeinstalowaniu systemu), po zainstalowaniu iplus manager i automatycznej instalacji modemu (nie ma tu żadnych problemów-"urządzenie działa normalnie"), nie mogę połączyć się z internetem "proszę podłączyć modem"
W końcu zainstalowałem oprogranowanie, które wyskakuje po włożeniu modemu (oprogranowanie play) i jestem zaskoczony bo mnie połączyło. TU JEST PIERWSZE PYTANIE:
- czy jak połączyłem się przez oprogramowanie play to będą naliczane jakieś dodatkowe koszta, jak np za połączenie wychodzące?-mam internet na abonament
DRUGIE PYTANIE:
-co zrobić, abym mógł się połączyć z internetem przez iplus manager(jak to było dotychczas)?
Dodam, że mam windowsa XP Pro
Proszę o szybką pomoc
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E173 "Proszę podłączyć modem"
Nie.walt54 pisze:czy jak połączyłem się przez oprogramowanie play to będą naliczane jakieś dodatkowe koszta,
Po co, program Play to program producenta modemu w innych kolorach. Najlepiej odinstaluj całkowicie iPlus Managera.walt54 pisze:co zrobić, abym mógł się połączyć z internetem przez iplus manager
Nie pomagam na PW!
-
walt54
Dziękuję Wojteks
Przepraszam za moją nieufność. Czy na 100% nie będzie zadnych dodatkowych kosztów? Nie chce się później rozczarować.
W momencie, kiedy uszkodził mi się poprzedni modem znajomy powiedział ze mogę z karty od internety zadzwonić za free na obsługę klienta. Później okazało się, że za rozmowę 30 min zapłaciłem więcej niż za miesięczny abonament!!! Wówczas dowiedziałem się, że mogą naliczać się dodatkowe koszta na kartę, a nie tylko "zablokowana"karta do internetu.
Mimo wszystko chcę wrócić do iplus managera. Mam wrażenie, że internet działa gorzej w tej chwili. Poza tym jeszcze wczoraj wszystko działało, więc da się to jakoś zrobić.
Jak ktoś zna rozwiązanie tego, aby Iplus Manager widział modem jak wcześniej to proszę o pomoc.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:24 ]
Dodam również, że na firmowym komputerze dziewczyny kiedyś próbowałem zainstalować aplikacje Iplus Manager i był ten sam problem..."Proszę podłączyć modem"
Więc nie jest to pojedyncza sytuacja
Przepraszam za moją nieufność. Czy na 100% nie będzie zadnych dodatkowych kosztów? Nie chce się później rozczarować.
W momencie, kiedy uszkodził mi się poprzedni modem znajomy powiedział ze mogę z karty od internety zadzwonić za free na obsługę klienta. Później okazało się, że za rozmowę 30 min zapłaciłem więcej niż za miesięczny abonament!!! Wówczas dowiedziałem się, że mogą naliczać się dodatkowe koszta na kartę, a nie tylko "zablokowana"karta do internetu.
Mimo wszystko chcę wrócić do iplus managera. Mam wrażenie, że internet działa gorzej w tej chwili. Poza tym jeszcze wczoraj wszystko działało, więc da się to jakoś zrobić.
Jak ktoś zna rozwiązanie tego, aby Iplus Manager widział modem jak wcześniej to proszę o pomoc.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:24 ]
Dodam również, że na firmowym komputerze dziewczyny kiedyś próbowałem zainstalować aplikacje Iplus Manager i był ten sam problem..."Proszę podłączyć modem"
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie ma najmniejszego znaczenia jakiego managera się używa i czy w ogóle się używa - osiągi są takie same.walt54 pisze:Mimo wszystko chcę wrócić do iplus managera. Mam wrażenie, że internet działa gorzej w tej chwili.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:34 ]
Zapewne iPlus Manager działa tylko z "kompatybilnymi" (czytaj: sprzedawanymi przez Plusa) modemami.walt54 pisze:Dodam również, że na firmowym komputerze dziewczyny kiedyś próbowałem zainstalować aplikacje Iplus Manager i był ten sam problem..."Proszę podłączyć modem"
-
walt54
ehhh dziękuję za pomoc.
Mam nadzieję, że jak pobiorę ok 20GB (nocne pobieranie) to nie otrzymam rachunku na kilkaset złotych. Na 99% jest tak jak napisał Wojtek i brzmi dziwnie (śmiesznie) to co napisałem-moje obawy. Ale dla lajka, jakim niewątpliwie w tym temacie jestem może wydawać się to niepewne- czyt ryzykowne- klikam w play nie w dostawce mojego internetu.
Wg mnie odpowiedz na takie pytanie powinna być potwierdzona chociaż jednym zdanie. Bo krótkie "nie" to tak trochę jak "chyba nie", z czym nie czuje się dobrze. Przepraszam za formę, ale już mi głowa pęka z tą informatyczną walką dzisiaj.
Również uważam, że dla osób które orientują się w tym temacie udzielenie odpowiedzi, wskazówki, nie powinno być problemem. A nie na "odczep się" po co?, używaj tego!
Dalej będę kombinował, a jak znajdzie się ktoś z !!!pomysłem !!!na odpowiedz na moje pytanie co do używalności Iplus Manager, to proszę pisać.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:48 ]
[ Dodano: 2011-07-27, 18:52 ]
pobieram właśnie sterowniki. 2mb-pobiera mi 3 min-nie pamiętam aby pobierając z rapidshare na IM było kiedyś tak strasznie wolno
Mam nadzieję, że jak pobiorę ok 20GB (nocne pobieranie) to nie otrzymam rachunku na kilkaset złotych. Na 99% jest tak jak napisał Wojtek i brzmi dziwnie (śmiesznie) to co napisałem-moje obawy. Ale dla lajka, jakim niewątpliwie w tym temacie jestem może wydawać się to niepewne- czyt ryzykowne- klikam w play nie w dostawce mojego internetu.
Wg mnie odpowiedz na takie pytanie powinna być potwierdzona chociaż jednym zdanie. Bo krótkie "nie" to tak trochę jak "chyba nie", z czym nie czuje się dobrze. Przepraszam za formę, ale już mi głowa pęka z tą informatyczną walką dzisiaj.
Również uważam, że dla osób które orientują się w tym temacie udzielenie odpowiedzi, wskazówki, nie powinno być problemem. A nie na "odczep się" po co?, używaj tego!
Dalej będę kombinował, a jak znajdzie się ktoś z !!!pomysłem !!!na odpowiedz na moje pytanie co do używalności Iplus Manager, to proszę pisać.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:48 ]
Również bym tak pomyślał i dał sobie spokój. Ale jak wspomniałem...jeszcze wczoraj, przed przeinstalowaniem systemu wszystko było OKPatryk pisze: Zapewne iPlus Manager działa tylko z "kompatybilnymi" (czytaj: sprzedawanymi przez Plusa) modemami.
[ Dodano: 2011-07-27, 18:52 ]
pobieram właśnie sterowniki. 2mb-pobiera mi 3 min-nie pamiętam aby pobierając z rapidshare na IM było kiedyś tak strasznie wolno
-
Charper
- Stały użytkownik forum
Możnaby modem podłączyć pod inny port USB, sterowniki zainstalują się od nowa i być może jednak zadziała spowrotem.
Właśnie to iplus manager nieco spowalnia ale słabszy komputer. To jest menedżer i do prędkości internetu ma się nijak. Poza tym wydaje mi się, że po kliknięciu "połącz" w iplus manager trzeba dłużej czekać zanim połączy niż gdybym robił to samo przez DialUp.
Może modem przełączył się między technologiami i cała zagadka wolniejszego łącza.nie pamiętam aby (...) było kiedyś tak strasznie wolno
Właśnie to iplus manager nieco spowalnia ale słabszy komputer. To jest menedżer i do prędkości internetu ma się nijak. Poza tym wydaje mi się, że po kliknięciu "połącz" w iplus manager trzeba dłużej czekać zanim połączy niż gdybym robił to samo przez DialUp.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tylko takie instalowanie modemu na kilku portach USB potrafi narobić problemów. Najlepiej jak modem używa się i instaluje na tym samym porcie przez cały czas.Charper pisze:Możnaby modem podłączyć pod inny port USB, sterowniki zainstalują się od nowa i być może jednak zadziała spowrotem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
walt54
Dziękuje moi drodzy za kolejne wpisy pomocy.
Już tych technik próbowałem wcześniej, bez pozytywnego rezultatu.
Oczywiście nie zmieniałbym tej play'owskiej aplikacji, jakby internet działał tak samo.
Korzystam już z tego internetu od ponad 3 lat (warszawa) i w chwili obecnej na tej aplikacji działa tak, jak działał wcześniej po obniżeniu prędkości z powodu przekroczenia transferu danych. Nie przekroczyłem!!!!w obecnej chwili
Kolejna sprawa-tak na chłopski rozum-jak wcześniej korzystałem z internetu to prawie no-stop paliło mi się w modemie błękitne światełko, nieczęsto włączało się takie hhh mocno niebieskie i wówczas internet działał wolniej-działo się to bardzo żadko .
Od tych kilku godzin, na nowej aplikacji jest non stop właśnie ta gorsza barwa modemowej diody
.
To może polecicie mi jakąś inna aplikację? Może na innej (w której będzie wykrywało modem) internet będzie działał jak wcześniej.
Już tych technik próbowałem wcześniej, bez pozytywnego rezultatu.
Oczywiście nie zmieniałbym tej play'owskiej aplikacji, jakby internet działał tak samo.
Korzystam już z tego internetu od ponad 3 lat (warszawa) i w chwili obecnej na tej aplikacji działa tak, jak działał wcześniej po obniżeniu prędkości z powodu przekroczenia transferu danych. Nie przekroczyłem!!!!w obecnej chwili
Kolejna sprawa-tak na chłopski rozum-jak wcześniej korzystałem z internetu to prawie no-stop paliło mi się w modemie błękitne światełko, nieczęsto włączało się takie hhh mocno niebieskie i wówczas internet działał wolniej-działo się to bardzo żadko .
Od tych kilku godzin, na nowej aplikacji jest non stop właśnie ta gorsza barwa modemowej diody
To może polecicie mi jakąś inna aplikację? Może na innej (w której będzie wykrywało modem) internet będzie działał jak wcześniej.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i wymuś na nim 3G, powinno być jak dawniej. Można to zrobić i na sofcie Playa, ale niestety nie pamiętam jak to zrobić, bo dawno już go nie mam na dysku.walt54 pisze:To może polecicie mi jakąś inna aplikację?
Pozdrawiam YaHooo 
-
harus43j
- Użytkownik forum
Podłączam się do dyskusji - YaHooo radzi >Top NetInfo < i wymuszenie 3G. Proszę o radę - jak to zrobić? Mam też modem E 173 u-2 - nie mam pojęcia , jak posługiwać się >Top NetInfo <. Czy możesz mnie tego nauczyć ? Pozdrawiam.
początkujący na forum poznaniak
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zrób analogicznie jak w tym opisie http://www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tu ... fo_ras.htm a będzie ok.harus43j pisze:Czy możesz mnie tego nauczyć ?
Pozdrawiam YaHooo 
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Z iPlusa korzystałem krótko i dawno, więc już nie bardzo pamiętam jakie tam są parametry, ale proponuję, żebyś zrobił tak:walt54 pisze:Korzystam już z tego internetu od ponad 3 lat (warszawa) i w chwili obecnej na tej aplikacji działa tak, jak działał wcześniej po obniżeniu prędkości z powodu przekroczenia transferu danych. Nie przekroczyłem!!!!w obecnej chwili
Od tych kilku godzin, na nowej aplikacji jest non stop właśnie ta gorsza barwa modemowej diody.
1. Otwórz iPlus Manager i znajdź oraz zapisz ustawienia połączenia, czyli: APN, użytkownik, hasło i nr telefonu.
2. Otwórz Menadżer Playa i utwórz tam nowy profil, np. o nazwie iPlus, wpisując tam parametry spisane z iPlus Managera. Ustaw ten profil jako domyślny.
Teraz łącząc się przy użyciu nowego profilu będziesz miał na pewno takie same parametry połączenia, jak przy użyciu iPlus Managera, w dodatku nie będziesz miał stresu związanego z widoczną nazwą połączenia "Play"
BTW: Czy jesteś całkowicie pewien, że nie przekroczyłeś swojego limitu danych?
[ Dodano: 2011-07-27, 21:36 ]
Rapidshare bynajmniej nie jest miarodajny!walt54 pisze:pobieram właśnie sterowniki. 2mb-pobiera mi 3 min-nie pamiętam aby pobierając z rapidshare na IM było kiedyś tak strasznie wolno
Zrób pomiar na http://www.speedtest.net/
Dla pewności ściągnij jeszcze jakiś plik z http://noc.gts.pl/ i zmierz czas potrzebny na ściągnięcie tego pliku.
Dopiero wtedy będzie można coś sensownego powiedzieć na temat jakości Twojego połączenia.
Krzysztof
-
Charper
- Stały użytkownik forum
walt54 pisze:jak wcześniej korzystałem z internetu to prawie no-stop paliło mi się w modemie błękitne światełko, nieczęsto włączało się takie mocno niebieskie i wówczas internet działał wolniej (...) Od tych kilku godzin, na nowej aplikacji jest non stop właśnie ta gorsza barwa modemowej diody
Ale przecież modem użytkownika walt54 jest w trybie 3G UMTS. Chyba, że coś zmieniło się w sygnalizacji pracy modemu to zwrcam honor.YaHooo pisze:wymuś na nim 3G
-
walt54
Dziękuje raz jeszcze. Jutro będę dalej działał bo już mam dość na dzisiaj
, a poza tym muszę trochę popracować.
Proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie, że korzystanie z aplikacji play'a nie będzie traktowane jako np. połączenie wychodzące. Jak pisałem samo "nie", nie przekonuje mnie na 100%.
Przepraszam za...upierdliwość
[ Dodano: 2011-07-27, 21:50 ]
Proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie, że korzystanie z aplikacji play'a nie będzie traktowane jako np. połączenie wychodzące. Jak pisałem samo "nie", nie przekonuje mnie na 100%.
Przepraszam za...upierdliwość
[ Dodano: 2011-07-27, 21:50 ]
najczęściej było HSDPA, jeśli o tym myśliszYaHooo pisze:wymuś na nim 3G
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Wymuszanie 3G nie ma sensu.YaHooo pisze:»Top NetInfo« i wymuś na nim 3G, powinno być jak dawniej.
Po pierwsze, w warunkach słabego sygnału wymuszanie 3G będzie miało podobny efekt jak włożenie wyższego biegu gdy nam samochód zdycha pod górkę.
Po drugie, walt54 ma cały czas połączenie 3G, gdyż LED na modemie świeci się ciemno-niebieskim kolorem (świadczącym o połączeniu UMTS), a nie kolorem zielonym, świadczącym o połączeniu GPRS/EDGE.
Jego ból jest spowodowany tym, że ma UMTS, a nie HSxPA, więc wymuszenie 3G nic mu nie da.
Krzysztof
-
walt54
APN: Internet; Użytkownik: plusgsm NR tel: jest; Hasło: to siedem czarnych kropekChris-Kr pisze:czyli: APN, użytkownik, hasło i nr telefonu.
...ale jak nie widzi modemu to znaczy, że w ogóle nie połączył sie z moim profilem
[ Dodano: 2011-07-27, 22:04 ]
Dokładnie. Ktoś napisał, że aplikacja nie gra roli w szybkości internetu, to ja czegoś nie rozumie. Wiem jak mi działał internet w WARSZAWIE (CENTRUM) przez 3 lata!!!Chris-Kr pisze:Jego ból jest spowodowany tym, że ma UMTS, a nie HSxPA, więc wymuszenie 3G nic mu nie da.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-07-27, 22:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-07-27, 21:21 przez walt54, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Moja pomyłka. Ale jak ma słaby zasięg to się nie dziwię, że nie ma HSxPA.Chris-Kr pisze:Jego ból jest spowodowany tym, że ma UMTS, a nie HSxPA, więc wymuszenie 3G nic mu nie da.
Ale zawsze może być awaria, jakieś prace w sieci. To może zepsuć osiągi.walt54 pisze:Wiem jak mi działał internet w WARSZAWIE (CENTRUM) przez 3 lata!!!
Pozdrawiam YaHooo 
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Więc przepisz te dane do aplikacji Playa, a jako hasło tez wpisz "plusgsm".walt54 pisze:APN: Internet; Użytkownik: plusgsm NR tel: jest; Hasło: to siedem czarnych kropek
Chociaż w ogóle bez użytkownika i hasła też powinien się połączyć, to wtedy przynajmniej będziesz pewność, że przyczyną problemów nie są inne ustawienie menadżera połączeń.
A czy przypadkiem w trayu nie masz jednocześnie uruchomionej aplikacji Playa?...ale jak nie widzi modemu to znaczy, że w ogóle nie połączył sie z moim profilem
Bo działać w danej chwili powinna tylko jedna nich!
Bo aplikacja faktycznie nie odgrywa roli. Prędkość połączenia zależy od modemu, a nie od rodzaju aplikacji, która nim steruje, tak samo jak kolor i kształt kierownicy w samochodzie nie ma wpływu na maksymalną prędkość samochodu.Ktoś napisał, że aplikacja nie gra roli w szybkości internetu, to ja czegoś nie rozumie.
Ale przyczyna problemów jest prawdopodobnie inna, niż używany menadżer połączeń.Wiem jak mi działał internet w WARSZAWIE (CENTRUM) przez 3 lata!!!
Może to być obciążenie sieci, może to być jakaś awaria w sieci operatora.
Przede wszystkim ściągnij sobie program "Top_NetInfo" i podaj, jaką Ci wyświetla siłę sygnału oraz rodzaj połączenia.
Potem podaj nam, jakie osiągasz realne transfery.
Dopiero wtedy będziemy mogli coś konkretnego powiedzieć, bo na razie to jest tylko wróżenie z fusów.
Krzysztof
-
walt54
Dobrze Chris, jutro się tym zajmę. Dziś naprawdę już nie ma do tego głowy. Oczywiście na ten pomysł również wpadłem, że może jedna aplikacja koliduje z drugą-dużo kombinowałem
Jeszcze Chris wcześniej zadane pytanie, a propos ryzyka finansowego
:
"Proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie, że korzystanie z aplikacji play'a nie będzie traktowane jako np. połączenie wychodzące. Jak pisałem samo "nie", nie przekonuje mnie na 100%".
Jeszcze Chris wcześniej zadane pytanie, a propos ryzyka finansowego
"Proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie, że korzystanie z aplikacji play'a nie będzie traktowane jako np. połączenie wychodzące. Jak pisałem samo "nie", nie przekonuje mnie na 100%".
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
W internecie mobilnym nie ma takiego pojęcia, jak "połączenie wychodzące". Może być co najwyżej roaming, ale dopóki jesteś w głębi kraju, to nie musisz się niczego obawiać, karta SIM dba o to, żebyś przypadkiem nie połączył się z siecią niewłaściwego operatora.walt54 pisze:"Proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie, że korzystanie z aplikacji play'a nie będzie traktowane jako np. połączenie wychodzące. Jak pisałem samo "nie", nie przekonuje mnie na 100%".
Zresztą dla świętego spokoju obserwuj napis w lewym dolnym rogu aplikacji Playa: wyświetla się tam nazwa operatora, do którego sieci jesteś aktualnie podłączony. Dopóki wyświetla się tam Plus (lub iPlus - tego nie wiem), to jesteś bezpieczny
Krzysztof
-
walt54
Dzięki Chris za profesjonalną pomoc. Jak już wspomniałem jutro wrócę do sprawy.
Zastanawiam się dlaczego wcześniej było wszystko OK na aplikacji plusa. Najprawdopodobniej dlatego, że przed zakupem tego modemu używałem modemu znajomego-również e173- tylko orginalnego z plusa. Modem ten wszystko co trzeba zainstalował na tej aplikacji, a później wkładając ten sam model modemu nic nie było trzeba instalować, doinstalowywać itd...to tylko takie luźne przemyślenia
Zastanawiam się dlaczego wcześniej było wszystko OK na aplikacji plusa. Najprawdopodobniej dlatego, że przed zakupem tego modemu używałem modemu znajomego-również e173- tylko orginalnego z plusa. Modem ten wszystko co trzeba zainstalował na tej aplikacji, a później wkładając ten sam model modemu nic nie było trzeba instalować, doinstalowywać itd...to tylko takie luźne przemyślenia
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Tak oczywiście. Modem w momencie podpięcia go do portu USB uruchamia zainstalowana przez siebie na komputerze aplikację.walt54 pisze:Zastanawiam się dlaczego wcześniej było wszystko OK na aplikacji plusa. Najprawdopodobniej dlatego, że przed zakupem tego modemu używałem modemu znajomego-również e173- tylko orginalnego z plusa.
Modem z Plusa uruchamiał aplikację Plusa, a modem Playa uruchamia aplikacje Playa, jednocześnie uniemożliwiając działanie aplikacji Plusa. Pisałem już o tym wcześniej, że tylko jedna aplikacja może być uruchomiona.
Krzysztof