Mam problem z połączeniem dwóch routerów po LAN. Opiszę sytuację od początku. Mam 2 routery:
1. Linksys WAG200G
2. Pentagram Cerberus P6331-6
Router numer 1 jest podłączony w pierwszym domu i posiada dostęp do NEOSTRADY. Wszystko ładnie na nim działa prze wifi i przez lan. Obok tego domu jest drugi dom w którym stoi router numer 2 i do niego kablem rj45 podłączony jest router numer 1 (oba routery połączone są wejściami LAN). Długość kabla około 20 metrów. Jak w domu nr 2 podłączę kabel do lan w komputerze to też wszystko działa. Już od kilku dni męczę się z połączeniem tych 2 routerów i nic mi z tego nie wychodzi. Wiem że podobne tematy były już na forum bo przeglądałem je wszystkie ale jakoś nic nie podziałało. Proszę o pomoc w ustawieniu tego żeby na 2 routerze też był internet przez wifi.
Z tego co się doczytałem to w pierwszym routerze nic nie trzeba zmieniać. Ma być włączone DHCP. W drugim natomiast trzeba wyłączyć DHCP i nadać IP z zakresu nie wchodzącego w DHCP pierwszego routera. Linksys ma adres 192.168.1.1 a zakres DHCP 192.168.1.100/150 pentagram 192.168.1.5 i wyłączone DHCP. Teoretycznie już powinno działać, ale niestety tak nie jest:/
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę się nim podzielić