Kabel antenowy

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Matusik1995
Stały użytkownik forum

Kabel antenowy

Post autor: Matusik1995 »

Witam.

Niedawno zakupiłem antenę od bestpartnera. Mam również konektor do mojego modemu ZTE MF192. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć kabla łączącego tę antenę i konektor. Może jestem ślepy. Wie ktoś gdzie to jest?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Kabel antenowy

Post autor: wojteks »

Matusik1995 pisze:Wie ktoś gdzie to jest?
A kupiłeś kabel? Bestpartner sprzedaje anteny bez kabla, trzeba go osobno zamówić.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Trzeba było zamówić zestaw, np http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... tegorie=10. Tutaj masz antenę, konektor +10m kabla. Jak miałeś wcześniej konektor, wystarczyło się skontaktować i zrobiliby zestaw odpowiadający Twoim potrzebom.

To tylko Cybertech łączy swoje anteny na stałe kablem (choć jeśli jest taka potrzeba, to mogą zrobić antenę z gniazdem).
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Matusik1995
Stały użytkownik forum

Nie byłem nigdy w temacie anten, kupiłem pierwszą którą mi polecił dosyć znający się na rzeczy user. Myślałem, że kabel będzie. No ale już wszystko w porządku, dogadałem się z bestpartnerem przez gg, więc temat już nieważny.
Ciekaw jestem tylko czy cena 56 netto (czyli ponad 60 brutto) za 5m kabla to dużo czy mało.
cain
Stały użytkownik forum

Post autor: cain »

Trochę sobie życzą, bez problemu można taki kabel kupić za około 20zł netto.
Matusik1995
Stały użytkownik forum

Widziałem u nich kable z odpowiednimi końcówkami nawet po 100zł netto (5m), czyli nawet więcej niż niektóre anteny. Mam nadzieję, że płacę za jakość. Dodatkowo irytujące jest, że muszę płacić tylko za pobraniem i nie ma innej możliwości płatności.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Kabel H155, który oferują, jest można powiedzieć "standardowym" kablem. Nie jest on najgorszy, ale są lepsze o mniejszym tłumieniu. Tak, czy owak za kabel zżynają nieźle, bo np w Cybertechu masz 5 metrów tego samego kabla za 10zł.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
ODPOWIEDZ