linux live cd a sterowniki do kabla usb

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukaszm
Stały użytkownik forum

linux live cd a sterowniki do kabla usb

Post autor: lukaszm »

Witam. W pracy zmienili mi komputer i niestety na moją niekorzyść jest on z Win7 co objawia się problemami z zainstalowaniem czegokolwiek bo nie znam hasła, i tak instalacja pc suite nie dochodzi do skutku ma ktoś pomysł jak to obejść? Rozważam jeszcze odpalenie linuxa live cd tylko że problemem może być brak sterów do kabla aby za jego pomocą łączyć się z telefonem jak to widzicie?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: linux live cd a sterowniki do kabla usb

Post autor: Jo_gurt »

lukaszm pisze:ma ktoś pomysł jak to obejść?
Nie tak łatwo i nie w sposób, którego nie zauważyliby administratorzy. Po to jest ograniczenie konta użytkownika, żebyś właśnie nie instalował niepotrzebnych rzeczy.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

lukaszm pisze:Rozważam jeszcze odpalenie linuxa live cd tylko że problemem może być brak sterów do kabla
Raczej takiego problemu nie będzie.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Ja raczej obstawiam, że będzie problem z uruchomieniem czegokolwiek z cd, no chyba że admin zapomniał o usunięciu botowania z cd czy usb...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
lukaszm
Stały użytkownik forum

Post autor: lukaszm »

straszni służbiści z moich adminów w pracy. Jedyny co się udało zrobić to że stary do kabla się zainstalowały bo mogę przeglądać zawartość telefonu, słuchać muzyki etc. jak zwykle zapomniałem knopixa :/
ODPOWIEDZ