Play Online i nocny transfer
Moderator: Moderatorzy
- przemaszak
- Początkujący użytkownik forum
Play Online i nocny transfer
Witam,
Mam problem z usługą Play Online, mianowicie kiedy zostawiam włączony komputer na noc aby ściągnąć pliki, ppołączenie internetowe jest zrywane po upływie jakiegoś czasu, czy jest jakiś program, który by temu zapobiegał albo sam ponownie łączył się z siecią ?? Program autoconnect nie wykrywa połączenia. System to Windows 7 x64. Z góry dziękuje za odpowiedź, googluje googluje i wygoglować nie mogę
Mam problem z usługą Play Online, mianowicie kiedy zostawiam włączony komputer na noc aby ściągnąć pliki, ppołączenie internetowe jest zrywane po upływie jakiegoś czasu, czy jest jakiś program, który by temu zapobiegał albo sam ponownie łączył się z siecią ?? Program autoconnect nie wykrywa połączenia. System to Windows 7 x64. Z góry dziękuje za odpowiedź, googluje googluje i wygoglować nie mogę
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Play Online i nocny transfer
przemaszak zapewne Huawei E173 jest wykrywany jako karta sieciowa? Bo programy typu Autoconnect wymagają połączenia dial-up.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- przemaszak
Tak, tylko właśnie nie wiem jak je ustanowić (pytanie o numer telefonu itd.) Czy pingowanie jakiegoś serweru przez cmd mogłoby pomóc ?
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
1. Przestawić aplikacją Play Online modem w tryb RAS (znajdziesz w opcjach aplikacji)
2. Autoconnect działa wtedy jak należy.
Pozostaje kwestia : czym ściągasz pliki ?
2. Autoconnect działa wtedy jak należy.
Pozostaje kwestia : czym ściągasz pliki ?
- przemaszak
Programem uTorrent, autoconnect działa
Wielkie dzięki
Czy jest możliwość ustawienia czasu połączenia tzn. aby samoczynnie włączał się o np. 12:05 ?

Ostatnio zmieniony 2011-09-21, 17:59 przez przemaszak, łącznie zmieniany 1 raz.
Toshiba L755D-10J Windows 7 x64
Play Online 12GB
Huawei E173
Play Online 12GB
Huawei E173
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
To nie jest źle, on chyba nie nie ma problemów z wznawianiem połączenia po zerwaniu połączenia. Zrób jak napisałem powyżej i powinno działać.przemaszak pisze:Programem uTorrent
Play zrywa połączenie po przetransferowaniu ~1,9-2,0 GB, wiec musisz ustawić w jakiś sposób ponowne łączenie. Autoconnect wydaje się najprostszym rozwiązaniem. Sam z niego korzystam.
[ Dodano: 2011-09-21, 19:11 ]
Połączenia nie, ale możesz zostawić aktywne połączenie internetowe , a w uTorrencie masz opcję haromogram, gdzie ustawiasz sobie w jakich godzinach/dniach może ściągać.przemaszak pisze:Czy jest możliwość ustawienia czasu połączenia tzn. aby samoczynnie włączał się o np. 12:05 ?
http://dl.dropbox.com/u/9521484/utorrent.JPG
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli rozłączanie wynika ze schodzenia na UMTS to może pomóc. Ale jeśli używasz p2p to raczej nie w tym rzecz.przemaszak pisze:Czy pingowanie jakiegoś serweru przez cmd mogłoby pomóc ?
W przypadku przerwania połączenia może dojść do uszkodzenia małej części danych, ale jak będzie zła suma kontrolna po wznowieniu połączenia, to program sobie ją ściągnie drugi raz i będzie na pewno dobrze.Pijo pisze:To nie jest źle, on chyba nie nie ma problemów z wznawianiem połączenia po zerwaniu połączenia
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
nie koniecznie.Pijo pisze:Play zrywa połączenie po przetransferowaniu ~1,9-2,0 GB,
Korzystam z Play (59) z darmowym nocnym transferem z reguły zestawię pobieranie tak ok. 22.30 i leci sobie do tej 9.00 w moim przypadku najczęściej dzieje się tak w godzinach 2.00 /2.30, także myślałem ze możne być to wina modemu (E173) dlatego próbowałem na E169 i występowały te same objawy pobierałem więcej niż kolega pisał bo ok 3/3,2 GB. Z tym że w moim przypadku nie rozłączało a tylko transfer spadał do 0,00 przez co program pobierający (IDM) sie zatrzymał.
-
- Stały użytkownik forum
Ciekawostka, w harmonogramie IDM, można sobie ustawić ilość prób wznowienia ściągania pliku, o ile serwer obsługuje wznawianie. A Nocny Transfer najlepiej mając modem w trybie RAS, ja owego nie mam więc mam męczarnie