Publiczne ip w Orange Business Everywere
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Publiczne ip w Orange Business Everywere
Chcę zamontować u siebie w firmie kamerkę ip, aby mieć wgląd na pracowników nie będąc na miejscu. Niestety, jedyną opcją w tym miejscu jest internet mobilny. Czy Orange Business Everywere z wykupioną usługą VPN z publicznym ip zapewni mi dostęp zdalny do kamerki? Czy ktoś korzysta z internetu Orange w taki sam lub podobny sposób, w jaki ja zamierzam? Słyszałem, że jedynie Plus zapewnia "pełne rutowalne publiczne ip". Nie wiem co to znaczy i czy to ma jakieś znaczenie w moim przypadku, ale iPlus niestety nie wchodzi w grę. Bardzo proszę o pomoc.
-
Re: Publiczne ip w Orange Business Everywere
Naprawdę nikt nie wie, czy można dostać się zdalnie na serwer podłączony do tego internetu (na podobnej zasadzie działa kamera ip)?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mozna. Najprosciej budujac VPN od wewnatrz sieci, wtedy nie jest potrzebny publiczny IP. Potrzebujesz jedynie jednego routera podlaczonego do routowalnej sieci, n.p. Neo.iRanFromMyHouse pisze:Naprawdę nikt nie wie, czy można dostać się zdalnie na serwer podłączony do tego internetu (na podobnej zasadzie działa kamera ip)?
Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Może ewentualnie Orange po APN: vpn i kombinacje z DynDns (np. router + modem )
-
Trochę skomplikowanie to brzmi. Ale czy jak wykupię tę usługę Orange VPN z publicznym ip, to czy to zadziała? Chodzi mi o prostotę i nieskomplikowanie, czyli przekierowanie portów w routerze oraz wpisanie w oknie przeglądarki publicznego ip (ew. adresu dyndns) i żeby to tak działało. Jest to możliwe? Miał ktoś do czynienia z Orange VPN?
-
Cześć,
tak przy wykupie opcji apn vpn będziesz mieć możliwość wystawienia kamerki na świat. Wszystkie połączenia przychodzące do SIMki są przepuszczane.
Swoją drogą nie prościej zadzwonić i spytać się na infolinii jak się sprawy mają? 5min i sprawę masz wyjaśnioną.
Pozdro
tak przy wykupie opcji apn vpn będziesz mieć możliwość wystawienia kamerki na świat. Wszystkie połączenia przychodzące do SIMki są przepuszczane.
Swoją drogą nie prościej zadzwonić i spytać się na infolinii jak się sprawy mają? 5min i sprawę masz wyjaśnioną.
Pozdro
-
Dzięki za odpowiedź. Co do infolinii, to niestety... często wiedza stoi tam na niskim poziomie, o czym miałem się okazję kilkakrotnie przekonać przy załatwianiu różnych problemów.
-
- Guru bezprzewodowy
Musisz w tej sprawie dzwonić na *800 (510800800).