Modem Sierra Wireless USB 305

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stefan177
Początkujący użytkownik forum

Modem Sierra Wireless USB 305

Post autor: stefan177 »

Witam! Od kilku dni mam problem w trakcie łączenia z internetem poprzez modem Sierra Wireless USB 305. Gdy w programie Aircard Watcher po rozpoznaniu sieci Plus klikam połącz wyskakuje nagle windowsowy błąd z plikiem SwiApiInterfaceX.dll i zamknięcie programu. Próbowałem podłączyć modem do innego komputera na innym systemie Windows i też wyskakuje ten sam błąd. Na obu komputerach odinstalowałem i zainstalowałem program Aircard Watcher, ale to nic nie pomogło. Macie może jakieś inne pomysły co można by zrobić, bo obecnie jestem zmuszony do korzystania ze starego modemu Huawei E272, który ma o wiele gorszy zasięg.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Modem Sierra Wireless USB 305

Post autor: YaHooo »

stefan177 generalnie to wygląda na problem z Watcherem. Próbowałeś innej wersji?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
stefan177
Początkujący użytkownik forum

Post autor: stefan177 »

Próbowałem dwie inne wersje, ale nie wykrywają mi w ogóle modemu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

stefan177 pisze:Próbowałem dwie inne wersje, ale nie wykrywają mi w ogóle modemu.
A modem jest widoczny w Menadżerze Urządzeń jako co?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ