Modem play karta iPlus

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ksukej
Początkujący użytkownik forum

Modem play karta iPlus

Post autor: ksukej »

Witam, otóż dzisiaj nabyłem modem playa, gdyż jest tańszy i znajoma która pracuje w Plusie doradziła mi go ponieważ jest kompatybilny z iPlusem, jednakże trapi mnie jedna sprawa.
Połączyłem się z iPlusem, menadżerem Playa gdyż manadżerem iPlusa się nie dało i boje się że będzie mi to inaczej naliczało, czy tak jak dotychczas tyle ile miałem w abonamencie, nie chce dostać jakichś bajońskich sum na koniec miesiąca, jak z tym jest? Bardzo prosze o odpowiedź
kozlov
Użytkownik forum

Re: Modem play karta iPlus

Post autor: kozlov »

Nie dostaniesz. Sprawdź tylko w Opcje > Profile, za pomocą jakich parametrów się łączysz (APN, użytkownik/hasło), ew. utwórz nowy profil, np. iPlus, tam wstaw odpowiednie do Twojego abonamentu dane i ustaw go jako domyślny. Menedżer nie ma tu nic do naliczania. // edit: Można nawet łączyć się z poziomu systemowych mechanizmów Dial-Up. Jak się uprzesz, to chyba możesz nawet wymienić menedżer Playa na uniwersalny Mobile Partner, który przeważnie ma więcej opcji.
:)
ksukej
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ksukej »

Mam tak :
statycznie
APN - internet

numer dostepowy*99#
kozlov
Użytkownik forum

Post autor: kozlov »

Prawdopodobnie dobrze, ale gdyby się coś niefajnego działo, to zajrzyj tu: Ustawienia APN dla poszczególnych operatorów.
:)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ksukej powiem tak. Naciągnąć się na dodatkowe koszty można tylko w przypadku używania iPlus Menadżera. Bo tylko on proponuje połączenie po CSD które jest płatne poza abonamentem za czas połączenia.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ