UPC - router wifi z wejściem koncentrycznym
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
UPC - router wifi z wejściem koncentrycznym
Witam,
mam internet w UPC. Od skrzynki założonej przez dostawcę odchodzi kabel, który jest podłączony do modemu. Pod modem można podłączyć router wi-fi, który daje sygnał na mieszkanie.
Problem jest taki, że nie chcę mieć tylu kabli i zasilaczy oraz pudełek (jedno to modem a drugie to router), tylko jedno urządzenie.
Dlatego szukam routera wi-fi z wejściem na kabel koncentryczny, który byłby podłączony od razu bezpośrednio do skrzyneczki na ścianie od UPC.
Czy komuś udało się coś takiego znaleźć? Ja niestety poległem - poświęciłem na to cały jeden dzień i nic...
mam internet w UPC. Od skrzynki założonej przez dostawcę odchodzi kabel, który jest podłączony do modemu. Pod modem można podłączyć router wi-fi, który daje sygnał na mieszkanie.
Problem jest taki, że nie chcę mieć tylu kabli i zasilaczy oraz pudełek (jedno to modem a drugie to router), tylko jedno urządzenie.
Dlatego szukam routera wi-fi z wejściem na kabel koncentryczny, który byłby podłączony od razu bezpośrednio do skrzyneczki na ścianie od UPC.
Czy komuś udało się coś takiego znaleźć? Ja niestety poległem - poświęciłem na to cały jeden dzień i nic...
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: UPC - router wifi z wejściem koncentrycznym
Musi to na 99% być sprzęt z UPC, może coś takiego mają w swojej ofercie.lucin713 pisze:Dlatego szukam routera wi-fi z wejściem na kabel koncentryczny, który byłby podłączony od razu bezpośrednio do skrzyneczki na ścianie od UPC
http://www.upc.pl/shop/products/interne ... t-upc/1151
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie ma takiej możliwości, niektórzy operatorzy kablówek oferują router (chyba thomsona) z wbudowanym modemem docis, ale jak byś taki dostał na wolnym rynku to i tak nie będzie działać (identyfikacja na podstawie modemu).lucin713 pisze:Dlatego szukam routera wi-fi z wejściem na kabel koncentryczny, który byłby podłączony od razu bezpośrednio do skrzyneczki na ścianie od UPC.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie do konca. Modemy DOCIS identyfikuja sie na podstawie MAC, wiec jesli bedziesz mial swoj, mozesz poprosic operatora dolaczenia go do sieci. Na volnym rynku sa dostepne modemy n.p. f-my AVM - cena jest zazwyczaj jednak odstraszajaca.Nie ma takiej możliwości, niektórzy operatorzy kablówek oferują router (chyba thomsona) z wbudowanym modemem docis, ale jak byś taki dostał na wolnym rynku to i tak nie będzie działać (identyfikacja na podstawie modemu).
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W UPC? Myślę, że niewykonalne.key pisze: wiec jesli bedziesz mial swoj, mozesz poprosic operatora dolaczenia go do sieci.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
UPC daje klientom m.in. Thompsona twg850-4u.
OIDP nawet jeśli zadziała, w co wątpię, to nie będzie to zgodne z regulaminem.
OIDP nawet jeśli zadziała, w co wątpię, to nie będzie to zgodne z regulaminem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Trzeba sie dopytac. Ale ze wzgledu na ceny modemow zazwyczaj nieoplacalne.Jo_gurt pisze:Myślę, że niewykonalne.
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja mam spięte kable od dwóch zasilaczy, znajomy skręcił mi 5cm kabla ethernet żeby był krótki między routerem a modemem (jedno leży na drugim) i żadnych problemów z kablami nie ma.