Problem z Huawei E160 - nie wykrywany na innym porcie

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
okay
Początkujący użytkownik forum

Problem z Huawei E160 - nie wykrywany na innym porcie

Post autor: okay »

Witam
Mam następujący problem:
po zainstalowaniu modem chodzi tylko na porcie, w którym został zainstalowany...
Po włożeniu do innego portu nie jest wykrywany(Komunikat: Brak urządzenia...) - poza tym cos dzieje się ze sterownikami - nawet na porcie, który poprzednio działał pojawia się również komunikat "Brak urządzenia..." Pomaga dopiero odistalowanie modemu i ponowna instalacja...

Wersja oprogramowania: 11.604.09.00.00
Windows 7 S1

Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 2012-01-02, 17:54 przez okay, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z Huawei E160 - nie wykrywany na innym porcie

Post autor: Pijo »

Zaktualizuj sterowniki. Powinno pomóc i modem będzie działał na wszystkich portach USB.

http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Pijo pisze:Powinno pomóc i modem będzie działał na wszystkich portach USB.
Nie jestem tego taki pewny. Dla mnie czasem aby modem działał na innym porcie USB potrzeba go zainstalować po raz kolejny. Ale wtedy robi się bałagan, ponieważ ma się 2 czy 3 razy zainstalowany ten sam modem. Dlatego ja osobiście polecam wszystkim aby modemy (nawet te ADSL) instalować oraz wpinać tylko do 1 portu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
okay
Początkujący użytkownik forum

Post autor: okay »

Pijo pisze:Zaktualizuj sterowniki. Powinno pomóc i modem będzie działał na wszystkich portach USB.

http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607
Dziękuję - rzeczywiście pomogło... Trzeba tylko po włożeniu do nowego portu zainstalowac ponownie aplikację...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

okay pisze:Trzeba tylko po włożeniu do nowego portu zainstalowac ponownie aplikację...
No to tak jak mówiłem. Nie wiem co zrobić aby raz zainstalować na wszystkich portach. Być może kolega Pijo Ci podpowie jak to zrobić.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ