Cyfrowy Polsat błędnie rozlicza nocny transfer
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Cyfrowy Polsat błędnie rozlicza nocny transfer
Mam Internet w Cyfrowym Polsacie – pakiet 10 GB plus 50 GB w nocy (00:00 – 08:00). W nocy ściągam tylko za pomocą BitTorrent, który ma ustawiony czas włączenia dopiero po północy (ściąganie kończy się profilaktycznie o 7:30 rano). Do tej pory nie było z tym problemów (logowanie do sieci zawsze następowało przed północą). W listopadzie CP ściągnął mi transfer nocny z limitu dziennego. Złożyłam reklamację, która nadal nie została rozpatrzona, dowiedziałam się tylko, że „lepiej się logować po północy, żeby system załapał”. Ponieważ nie chodzę tak późno spać, ponawiałam próby i wszystko było OK, aż do grudnia, kiedy CP zrobił ten sam numer, tym razem ściągając mi ponad 7 GB i wyzerowywując mi limit. Czy ktoś miał podobny problem z CP???
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Cyfrowy Polsat błędnie rozlicza nocny transfer
Ty nie odpowiadasz za bledy ich sytemu. Loguj die po polnocy aby system zalapal jest bajka opowiadana aby klient sie odczepil.
Zloz reklamacje, dolaczajac wyciagi polaczen. Przy rotmowach zawsze pytaj o imie i nazwisko osoby z ktora rozmawiasz, popros o dokladne przeliterowanie i sobie to zapisz. Gdy piszesz odwolania od decyzji, podawaj z kim rozmawialas i kiedy: dzien i godzina.
Zloz reklamacje, dolaczajac wyciagi polaczen. Przy rotmowach zawsze pytaj o imie i nazwisko osoby z ktora rozmawiasz, popros o dokladne przeliterowanie i sobie to zapisz. Gdy piszesz odwolania od decyzji, podawaj z kim rozmawialas i kiedy: dzien i godzina.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuję za odpowiedź. W jaki sposób mogę uzyskać wyciągi połączeń? W aplikacji do modemu chyba nie ma takiej opcji. Czy jest do tego jakieś oprogramowanie?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tylko od operatora.aga1504 pisze:W jaki sposób mogę uzyskać wyciągi połączeń?
Można użyć choćby <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> , ale takie nie będą miały żadnej mocy.aga1504 pisze:W aplikacji do modemu chyba nie ma takiej opcji. Czy jest do tego jakieś oprogramowanie?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Można wygenerować pdfaga1504 pisze:W jaki sposób mogę uzyskać wyciągi połączeń?
https://icok.cyfrowypolsat.pl/icok/