Jestem od 3 lat użytkownikiem CDMA orange freedom pro , posiadam 6 gb limitu danych za 49 zł , umowa kończy mi się za 10 dni i nie wiem czy nie zrezygnować , ponieważ od kilku miesięcy w godzinach szczytu 15-22 internet praktycznie nie działa - wartości skaczą od 1 do 15 KiB/s z nie przekroczonym limitem danych

Zastanawiam się czy nie spróbować internetu z iplus-a ?? w miejscowości gdzie mieszkam nie ma opcji na inny internet (Śląskie - 42-260 Kamienica Polska - Romanów )
Aktualnie posiadam 3x OFP po 6 GB nie wiem czy jest sens przedłużać umowę tą która się kończy ale z drugiej strony to mam tutaj 6GB za 49 zł ( może nawet uda się zwiększyć limit przy 2 przedłużeniu) tylko co z tego skoro w godzinach w których przeważnie chcę korzystać z internetu praktycznie nie mam transferu

Obawiam się trochę iplus-a ,że jak wezmę na próbę to będzie super działać ,a później mogę mieć to samo co z orange tylko limit mniejszy .
Przez pierwsze 1-1,5 roku orange działał super , więc gdyby iplus też się tak sprawował to był bym gotów na internet z mniejszym limitem ale działający o każdej porze .
BTS-y orange i iplus-a to całkiem inna bajka ?? - chodzi mi o to ,że jeżeli orange bts jest u mnie tak obciążony to nie znaczy cze iplus też ?? z tego co wiem jest to nowa usługa więc nie powinien być ale wolę się upewnić iż nie ma jakiejś ukrytej współpracy
Proszę o rady , swoje doświadczenia z cdma iplusa , może macie jakieś lepsze rozwiązanie dla mnie , (Polsat i Netie sprawdzałem - brak zasięgu)
Tak poza tematem , najśmieszniejsze jest to , że na mojej ulicy lecą kable od tp-sa ale oni sami nie chcą założyć mi internetu od 4 lat ponieważ nie opłaca się im ta inwestycja ,a od 2 lat płacą mi co miesiąc 50zł kary za niedotrzymanie umowy heh - proponowałem ,że pokryje koszta przyłącza to dostałem negatywną odpowiedz - oni muszą zrobić to sami , ale nie chcą heh , chyba tylko w Polsce takie cyrki się dzieją .