Uwaga nadchodzi ACTA !
Moderator: Moderatorzy
- siódmy
- Stały użytkownik forum
Uwaga nadchodzi ACTA !
http://niezalezna.pl/22099-acta-zamach- ... y-internet
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9 ... r_embedded
Szarmuta
-
- Użytkownik forum
Re: Uwaga nadchodzi ACTA !
http://www.facebook.com/komentarzusunietyprzezacta Działamy podajcie dalej 

- siódmy
- Stały użytkownik forum
- kris_kjk
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy taki zapis grozi nam wszystkim - http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 ... 1327090157 ???
Faktycznie strony rządowe są przyblokowane ... nie ma się co dziwić skoro dyskusje nad ACTA są prowadzone bez konsultacji społecznych itd., a ustawa została ukryta na 46 stronie, miedzy ustawami rolnymi ... czy zostanie nielegalnie uchwalona już 26 stycznia ??? Czas pokaże ...
Faktycznie strony rządowe są przyblokowane ... nie ma się co dziwić skoro dyskusje nad ACTA są prowadzone bez konsultacji społecznych itd., a ustawa została ukryta na 46 stronie, miedzy ustawami rolnymi ... czy zostanie nielegalnie uchwalona już 26 stycznia ??? Czas pokaże ...
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Ostatnio zmieniony 2012-01-24, 18:49 przez Simonel, łącznie zmieniany 1 raz.
Simonel ^^
- siódmy
- Stały użytkownik forum
- Simonel
- Stały użytkownik forum
siódmy pisze:http://www.youtube.com/wa...d&v=MwYpMa8wlHc
Zauważyliście ,że na większości filmików z "Anonimami" stoi licznik wyświetleń w miejscu?!! Dziwne nie ;d
Simonel ^^
- siódmy
- Stały użytkownik forum
YT odświerza licznik co jakiś czas także powinno wskoczyć póżniej.Zauważcie bardzo duże poparcie np.Allegro,Dobre Programy,Wykop i wiele wiele innych.
Szarmuta
-
- Stary wyga bezprzewodowy
...my, forum-laptopy.info.pl...siódmy pisze:Allegro,Dobre Programy,Wykop

"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
-
Moim zdaniem przesadzacie. I co się takiego stanie jak zamkną YT, filesonic,rapidshare itd ? MA zamknęli i jakoś końca internetu czy świata z tego powodu nie ma. Kiedyś nie było żadnego z tych serwisów i internauci żyli. Sorry,ale jak ktoś jest legalny to się ACTA nie boi.
- siódmy
- Stały użytkownik forum
Właśnie o to chodzi że ściganie piratów to przykrywka do kontroli wszystkich i wszystkiego w sieci.Będą mogli wejść Ci z butami do domu mając tylko podejrzenie.Zobacz co się dzieje np. w telewizji i prasie teraz jeszcze chcą internet.
Szarmuta
-
Podejrzenie czego ? Że piratuje/obrażam szanownie nam rządzących/...? Przecież skoro ISP będą wszystko monitorować to nie będzie trzeba nic podejrzewać,bo wszystko będzie czarno na białym
Taka totalna inwigilacja wręcz umożliwi wykluczenie "pomyłek" 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Taka totalna inwigilacja wręcz umożliwi wykluczenie "pomyłek"
Tak? A zdajesz sobie sprawe z tego, ze w.g. proponowanych zapisow ACTA'y ten oto post jest klasyfikowany jako piractwo?
Tak? A zdajesz sobie sprawe z tego, ze w.g. proponowanych zapisow ACTA'y ten oto post jest klasyfikowany jako piractwo?
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Wiesz, że to nie dotyczy tylko internetu? Będą mogli chociażby przeglądać Twoją pocztę, paczki i w razie czego rekwirować. Będą mogli od tak sobie bez decyzji sądu zamykać strony internetowe.bdkacz pisze:Sorry,ale jak ktoś jest legalny to się ACTA nie boi.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Dokładnie jak koledzy UP pisali - walka z piractwem to tylko "wierzchołek góry lodowej", albo inaczej tzw. "ciastko z niespodzianką" ... - akurat w tym wypadku bolesną ... ;(
ACTA to zło i tyle! -.-
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2012-01-24, 18:58 ]
Simonel, jeszcze raz pogrubisz czcionkę i dostaniesz ostrzeżenie.
ACTA to zło i tyle! -.-
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2012-01-24, 18:58 ]
Simonel, jeszcze raz pogrubisz czcionkę i dostaniesz ostrzeżenie.
Simonel ^^
-
No i co zarekwirują mi nie wiem oryginalny tusz kupiony w necie czy odkamieniacz do ekspresu ?
A może zabiorą moje rachunki ? A proszę bardzo, jak tylko je zapłacą za mnie to mogą ta makulaturę sobie brać
A zamykanie stron to zmartwienie właściciela strony,a nie moje 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Sory, ale z takim podejściem to życzę powodzeniabdkacz pisze:A proszę bardzo, jak tylko je zapłacą za mnie to mogą ta makulaturę sobie brać
![:]](./images/smilies/splash.gif)
No to użyj jakiegoś avatara. Niech Ci ktoś zgłosi, że narusza jakieś tam prawo autorskie. Od razu będzie mógł dostać Twój adres od Twojego ISP, a potem zapodać Cię do sądu za łamanie praw autorskich. Zechce odszkodowania. Też nie Twoje zmartwienie?bdkacz pisze:A zamykanie stron to zmartwienie właściciela strony,a nie moje![]()
Pozdrawiam YaHooo 

-
A jest obowiązek używania avatara ?? Nie używam i jakoś się "gorszy" przez to nie czuję. Tak samo jak się nie czuję gorszy,że nie piszę co 5 minut na tweeterze, FB czy gdzieś tam,że właśnie myślę o pójściu do kibla,że oglądam to,tamto i owamto. A czy jest w ogóle obowiązek korzystania z neta ? Jak ktoś się obawia,że nie będzie potrafił panować nad tym co i gdzie umieszcza to zawsze może zrezygnować z dostępu do sieci i nikt mu wtedy dostępu nie odetnie
Tak samo jak ktoś się boi,że ma telefon na podsłuchu to może przestać z niego korzystać 

-
- Mistrz bezprzewodowy
A może najlepiej cofnijmy się o 20 lat do epoki telewizora z anteną siatkową i pięciu kanałów? Twoje podejście jest śmieszne, chyba, że po prostu chcesz się wybijać spośród jednogłośnego podejścia do ACTA i być bardziej "tru". Jak będą chcieli coś znaleźć to i na ciebie znajdą i wtedy zrezygnujesz z emotikonek. A może w ogóle przeprowadźmy się do groty jak te dwie najarane francuzki o których pisał RMF24.to zawsze może zrezygnować z dostępu do sieci i nikt mu wtedy dostępu nie odetnie
-
Jak komuś wystarcza 5 kanałów to dlaczego mamy go zmuszać do kablówki/satelity z 50 z czego i tak regularnie ogląda 5 ? Pokaż mi osobę, która regularnie ogląda WSZYSTKIE programy, które ma dostępne w swoim pakiecie
Jedni wola programy grupy ITI, inni media Rydzyka,a jeszcze inni TVP 
Widzisz Ty zakładasz,że rządzący i ISP nie będą robić nic innego tylko szukać na każdego jakiegoś haka,a ja uważam,że będą szukać,ale tylko tych co przeginają

Widzisz Ty zakładasz,że rządzący i ISP nie będą robić nic innego tylko szukać na każdego jakiegoś haka,a ja uważam,że będą szukać,ale tylko tych co przeginają

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja oglądam.bdkacz pisze:Pokaż mi osobę, która regularnie ogląda WSZYSTKIE programy, które ma dostępne w swoim pakiecie

-
Codziennie wszystkich 50 po trochu ? To chyba tylko reklamy na każdym
Bo każdy program telewizyjny trwa minimum te 30 minut. 30*50=1500 minut/60 = 25 godzin
doby CI brakuje 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Na prawdę nie rozumiesz, że ACTA może się skończyć tym, że na "wszystkich" kanałach (czyli stronach internetowych) będzie tylko to co władza uważa za słuszne, a może nawet wróci instytucja cenzora i nawet jak tu będziesz chciał napisać posta to zanim go ktoś zobaczy to urzędnik będzie go musiał zatwierdzić?bdkacz pisze:Jak komuś wystarcza 5 kanałów to dlaczego mamy go zmuszać do kablówki/satelity z 50 z czego i tak regularnie ogląda 5 ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- siódmy
- Stały użytkownik forum
A ja im nie ufam i uważam odwrotnie.bdkacz pisze:a ja uważam,że będą szukać,ale tylko tych co przeginają
Wystarczy mi że widzę jedynie słuszną prawdę pokazaną przez pseudo dziennikarzy w telewizji i prasie.
Przekłamane fakty,chamstwo i obłuda.
Ośmieszanie porządnych ludzi.
Papka sprzedawana w TV jest nie do zniesienia.
Szarmuta
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ja mam tylko 30.bdkacz pisze:Codziennie wszystkich 50 po trochu ?

-
- Mistrz bezprzewodowy
Nieroby leżały bykiem przez 4-lata a teraz się obudzili i zauważyli że UE jest już na innym etapie rozwoju i ma inne problemy. Problem w tym że zostajemy spychani na boczny tor i rząd aby to nadrobić wchodzi wszystkim w ... Mało opłacalne jestem spamerem na ratowanie strefy euro i ACTA.
Zgadzam się w 100% z autorem tego artykułu: http://santee.pl/2012/01/23/acta-to-wirus/

jareq
- siódmy
- Stały użytkownik forum
Dokładnie a Polacy straszeni przez te 4 lata Kaczorem wybrali ich ponowniejarek999 pisze:Nieroby leżały bykiem przez 4-lata

Szarmuta
-
A teraz nie ma forów,stron itp gdzie każdy post czy komentarz jest moderowany ? Tylko,że przez admina strony,a nie władze ? Sa i jakoś nikt ich nie piętnuje. Chociażby na niezależnych stronach mojego miasta każdy komentarz pod artykułem musi przejść przez akceptację moderatora i jakoś na brak odwiedzających z tego powodu nie narzekają. Jeżeli Ci się władza w kraju nie podoba to masz zawsze rozwiązanie - emigrację, przecież mamy Schengen,zawsze możesz sobie czmychnąć do Irlandii,Francji czy gdzie tam zapragniesz i wrócić (albo i nie) jak wybory wygrają Twoi faworycikrystianb pisze: Na prawdę nie rozumiesz, że ACTA może się skończyć tym, że na "wszystkich" kanałach (czyli stronach internetowych) będzie tylko to co władza uważa za słuszne, a może nawet wróci instytucja cenzora i nawet jak tu będziesz chciał napisać posta to zanim go ktoś zobaczy to urzędnik będzie go musiał zatwierdzić?

- siódmy
- Stały użytkownik forum
Ale ja chcę tu życ i pracować bo Polska to mój kraj,niestety nie rządzona przez Polaków!
Pensje głodowe,ciągłe podwyżki normalnie panuje znieczulica za granicą nie do pomyslenia a u nas cisza,ludzie siedzą i piszczą po cichu w domach!
Pensje głodowe,ciągłe podwyżki normalnie panuje znieczulica za granicą nie do pomyslenia a u nas cisza,ludzie siedzą i piszczą po cichu w domach!
Szarmuta
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie, nie jest. Ale nie pomyślałeś, że są ludzie którzy używają ich? A poza tym przez takich ludzi mogą zamknąć forum na którym wstawili taki avatar.bdkacz pisze:A jest obowiązek używania avatara ??
Z takim myśleniem to najlepiej wyrzucić wszystko i zamknąć się na pustyni.bdkacz pisze:Jak ktoś się obawia,że nie będzie potrafił panować nad tym co i gdzie umieszcza to zawsze może zrezygnować z dostępu do sieci i nikt mu wtedy dostępu nie odetnie
Tu nie chodzi o to, że ISP będzie szukać haka. Wystarczy, że komuś się coś nie spodoba i może iść do Twojego ISP i dostać namiary na Ciebie.bdkacz pisze: Widzisz Ty zakładasz,że rządzący i ISP nie będą robić nic innego tylko szukać na każdego jakiegoś haka,a ja uważam,że będą szukać,ale tylko tych co przeginają![]()
Tylko poza niedopuszczeniem Twojego posta do publikacji teraz można podać Cię do sądu, zamknąć stronę bez pytania o pozwolenie sądu? Widzę, że nie rozumiesz do końca o czym mowa. I starasz się być pod prąd. Ale ok, każdy może mieć swoje zdanie.bdkacz pisze:A teraz nie ma forów,stron itp gdzie każdy post czy komentarz jest moderowany ?
Ale Panowie i Panie od polityki wara

Tak samo trzymajmy się tematu.siódmy pisze: Pensje głodowe,ciągłe podwyżki normalnie panuje znieczulica za granicą nie do pomyslenia a u nas cisza,ludzie siedzą i piszczą po cichu w domach!
Pozdrawiam YaHooo