Modem ZTE MF-112 z iPlusem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem ZTE MF-112 z iPlusem
Kupiłem modem ZTE MF-112 ze zdjętym simlockiem operatora 3 i nie mogę za nic go skonfigurować żeby działał pod iPlusem. Próbowałem Join Air'em ale jest błąd Invalid (U)SIM. Oprogramowanie iPlusa także nie jestem w stanie dobrze skonfigurować. Proszę o pomoc.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Modem ZTE MF-112 z iPlusem
Zasięg sieci operatora jest ?
Sterowniki do modemu zainstalowane ?
Zmieniłeś domyślny profil połączenia na IPlus ?

Sterowniki do modemu zainstalowane ?
Zmieniłeś domyślny profil połączenia na IPlus ?

Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
Na smartfonie takze w plusie mam zasieg 3G. Co moze byc przyczyna tego invalid sim? Jak mozna sprawdzic czy simlock jest na pewno zdjety?
Sterowniki zainstalowaly sie razem z join air a profilu nie dalo sie zmienic na nowo utworzony wiec wyedytowalem ten ktory jest zatwierdzony na stale czyli vodafone.
Sterowniki zainstalowaly sie razem z join air a profilu nie dalo sie zmienic na nowo utworzony wiec wyedytowalem ten ktory jest zatwierdzony na stale czyli vodafone.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
peekin37 a sprawdź jak będzie działać połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- wojteks
- *** Administrator ***
Brandowane JoinAir blokuje kartę SIM, zmień na niebrandowane lub użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> po uprzednim wyłączeniu JoinAir.ten ktory jest zatwierdzony na stale czyli vodafone.
Nie pomagam na PW!
-
A gdzie znajdę sterowniki do tego modemu nie powiązane z Join Airem? Na stronie ZTE chyba nie ma...
Próbuje tego programu Top_netInfo i stanąłem na razie na wybraniu PORTu, ustawiłem dla ZTE taki jaki powinien być czyli NMEA Device, ale nadal wyskakuje błąd dial-up nr 633.
Próbuje tego programu Top_netInfo i stanąłem na razie na wybraniu PORTu, ustawiłem dla ZTE taki jaki powinien być czyli NMEA Device, ale nadal wyskakuje błąd dial-up nr 633.
- wojteks
- *** Administrator ***
To port GPSa.peekin37 pisze: być czyli NMEA Device
Jakie porty pojawiają się przy podłączony modemie?
Nie pomagam na PW!
-
Oprócz tego mam jeszcze Modem ZTE Proprietary USB Modem i Port ZTE Diagnostics Interface oraz dużo bez nazwy.
Teraz po restarcie komputera wyskakuje błąd 777 że nie znajduje modemu a w menedżerze urządzeń jest obecny..
Teraz po restarcie komputera wyskakuje błąd 777 że nie znajduje modemu a w menedżerze urządzeń jest obecny..
- wojteks
- *** Administrator ***
Powinieneś użyć jednego z tych, jako port modemu, może nie być możliwości używania modemu i komunikacji AT równocześnie.peekin37 pisze:Modem ZTE Proprietary USB Modem i Port ZTE Diagnostics Interface
Nie pomagam na PW!
-
Tylko ten błąd 777 jest teraz nie do przeskoczenia i nie mam pojęcia dlaczego. Modem jest podłączony i jest obecny w systemie bo można go wybrać... ;/
EDIT: Teraz 618... Port is not open.
EDIT: Teraz 618... Port is not open.
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Peekin37 Zobacz czy zadziała ci ten obraz ISO wypakuj folder Data zainstaluj i sprawdź jak działa.
Wgrywaj go za pomocą QPST nie DC unlockera bo często uwala modemy przy wgrywaniu obrazu ISO
Wgrywaj go za pomocą QPST nie DC unlockera bo często uwala modemy przy wgrywaniu obrazu ISO