[NEWS] Darmowy dostęp do internetu z tabletów Manta

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

[NEWS] Darmowy dostęp do internetu z tabletów Manta

Post autor: Jo_gurt »

Na konferencji prasowej prezes zarządu Manta Multimedia Bogdan Wiciński przedstawił plany spółki na najbliższe 12 miesięcy. Spółka, zamierza rozwijać kanały sprzedażowe w sektorze RTV, IT i AGD poszerzając swoją ofertę o kilka strategicznych produktów. Na polskim rynku pojawią się nowe tablety z logo Manta. Ich wydajność ma być porównywalna z tabletami z segmentu 1500-2000 zł, ale przewagą będzie cena - najdroższy model PowerTaba Manty nie przekroczy bariery 1000 zł.

Polski producent chce także wejść na rynek telekomunikacji. W I połowie 2012 roku dostępna będzie nowa usługa - Manta Mobile. Po zakupieniu karty sim, każdy odbiorca usługi otrzyma bezterminowy, darmowy dostęp do internetu. Nie będą pobierane żadne dodatkowe opłaty za jej korzystanie. Szybkość internetu będzie wystarczająca do bezproblemowego przeglądania stron, czy korzystania z kont mailowych (3,6 Mbps). Możliwe będą również tanie rozmowy telefoniczne - konto rozmów będzie można doładowywać na zasadzie prepaid.

Na konferencji ogłoszono inną elektryzującą informację - usługa Manta Mobile, czyli darmowy Internet będzie dołączana za darmo do wszystkich nowych tabletów Manty wyposażonych w modem 3G.
Źródło: http://forum-laptopy.info.pl/viewtopic. ... ead#unread
Za: chip.pl
bezkablowy
Stały użytkownik forum

Re: [NEWS] Darmowy dostęp do internetu z tabletów Manta

Post autor: bezkablowy »

Na 99% to będzie 3,6Mb/s z limitem GB, a później bezterminowo 32kb/s.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Nie powiem, całkiem ciekawa oferta. Ale ja osobiście po kupnie ich DVD zraziłem się do ich sprzętu. Więc nie wiem czy sam bym coś takiego kupił.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

YaHooo pisze:Nie powiem, całkiem ciekawa oferta.
Tak, na konferencji faktycznie ładnie to wygląda. Jednak bardzo mnie ciekawi jak oni chcą mi zapewnić ten Internet o podanej prędkości. Nawet nie chcę go za darmo, wystarczy że będzie o takiej prędkości i bez limitu..
bezkablowy
Stały użytkownik forum

Post autor: bezkablowy »

@trybun -
Usługa przewiduje limity - zarówno czasowe, jak i dzienne uzależnione od transferu
O nielimitowanym Internecie o takiej prędkości niestety trzeba zapomnieć.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

trybun pisze: Jednak bardzo mnie ciekawi jak oni chcą mi zapewnić ten Internet o podanej prędkości.
Moim zdaniem to będzie coś na wzór operatora wirtualnego. Innej opcji raczej nie widzę.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Może też być opcja wszystko oprócz portu 80 zablokowane, a przed wyświetleniem każdej strony reklama...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:Może też być opcja wszystko oprócz portu 80 zablokowane, a przed wyświetleniem każdej strony reklama...
W sumie nie ma mowy o tym, że to jest nieograniczony internet. Ale w sumie i tak nie byłoby źle moim zdaniem. Do okazjonalnego sprawdzenia poczty jak najbardziej się nada.
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: szmitz »

Ja myślę ze na plusie poleci sygnał.Mbank też korzysta z CP infr. :cfaniak:
Netia 2Mb/s. :)
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szmitz pisze:Ja myślę ze na plusie poleci sygnał.
Duża część MVNO leci właśnie po Plusie. Jak widać jest mu to na rękę, więc mi się też tak wydaje. Ale pożyjemy, zobaczymy :)
ODPOWIEDZ